Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

KNIHA: Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky (druhé - aktualizované a doplněné vydání)


Document Actions
KNIHA: Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky (druhé - aktualizované a doplněné  vydání)
Vyšlo druhé (aktualizované) vydání svázaných pomůcek IN-EL od autora Ing. Michala Kříže. Sbírka užitečných tabulek a grafů pomůže nejednomu elektrotechnikovi. Nikdo z nás nemůže znát vše, a proto je dobré mít podobné taháky vždy po ruce. I když mnoho nalezneme na internetu běžně, není takové papírové vydání vůbec od věci. Kniha je útlá a přehledná ...
Vilém Gracias, ze dne: 7.10.2013


"Elektrika přece kope stále stejně", uvádí mnozí zasloužilí, ba letití elektrikáři. Co by se učili nebo opakovali. Zajímavé. Sám se učím, učím ostatní a přitom si stále něco nepamatuji. Vždy je dobrá nějaká pomůcka. Proto musím zmínit toto druhé, aktualizované vydání "taháků" v ucelené formě.



Sám jsem již po nějakou dobu pod vlivem nakouslého jablka a studnici vědomostí používám na internetu, ovšem první vydání této příručky je u mne v pracovně již dost ohmatané.

Útlá knížka obsahuje mnoho důležitých informací i pro staré praktiky, natož pro studenty technických oborů. Je vidět, že autoři původních příruček na tvrdší fólii to měli od samého počátku dobře vymyšleno.


Pro větší náhled kliknout!

Co v knize nalezneme za oblasti:

  • základní informace
  • veličiny, jednotky, základní vztahy
  • trojfázová soustava
  • o dalších veličinách obvodu střídavého proudu
  • veličiny a elektrické předměty
  • používané násobky a díly jednotek v elektrotechnice
  • nomogram rezistance (odporu) vodičů
  • dimenzování jištění
  • ochrana před úrazem elektrickým proudem (ochrana při poruše)
  • ochrana před bleskem a jeho účinky
  • značení v elektrotechnice
  • vnější vlivy
  • revize a provoz


Pro větší náhled kliknout!


Nehledejte obsáhlý lexikon! Od toho jsou jiné tlusté knihy pojednávající "o všem". Prostřednictvím tohoto informačního materiálu naleznete odpovědi na často pokládané otázky. A pro někoho je tento obsah také ukazatelem, co všechno "by měl, mohl znát". Samozřejmě každý z nás má vlastní žebříček priorit znalostí a chtít mít v hlavě vše, je také pošetilost.

V hlavě mám to, co potřebuji znát stále. To "občas" dohledám. Pokud začnu hledat jednu informaci podezřele často, nastuduji celou oblast, abych příště nemusel ztrácet čast hledáním.


Pro větší náhled kliknout!


Tento útlý sešit je určitě již v prvním vydání rozset po elektrikářské obci, kde pracuje tak, jak byl naplánován.

Závěr
Kdo má první vydání, nechť je použité věnuje kolegovi a sám si pořídí nové. Jediné co ještě nevím, které ze stránek si studenti nejvíce fotografují mobilem ... :-)

Podrobnosti o knize:
Ing. Michal Kříž, Svazek 93, základní edice ELEKTRO, Formát: B5, 60 stran, 25 obrázků (praktických pomůcek), 12 tabulek, cena 150,-Kč
Kniha vyšla jak v tištěné, tak i v  elektronické verzi. E-knihu zakoupíte zde.

POKUD VÁS TATO KNIHA ZAUJALA
máte možnost si ji expresně objednat
za uvedenou cenu + dobírka přímo u vydavatele

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Ve světě elektrotechniky, kde aktualizace informací a praktických znalostí jsou klíčové pro bezpečnost a efektivitu práce, přichází kniha "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky" jako praktický a důležitý zdroj pro profesionály i studenty. Tato příručka, uznávaná zkušenými elektrikáři pro svou ucelenost, aktualizaci a přístupnost, nabízí více než 20 pomůcek a je pravidelně aktualizována v souladu s nejnovějšími normami. S přidáním nových pomůcek a aktualizovaných informací, se kniha stává ještě cennějším průvodcem v praktickém světě elektrotechniky. Krátké pozastavení nad touto publikací naleznete zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933