Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Poznatky inspektora práce z kontrolní činnosti (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.12.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Poznatky inspektora práce z kontrolní činnosti


Poznatky inspektora práce z kontrolní činnosti
Jaké jsou nejčastější nedostatky zjištěné při kontrolách inspektorátu práce? S jakými chybami se inspektoři setkávají u pracovních postupů, hromosvodů nebo prodlužovacích šňůr? O tom přednášel inspektor Radomír Kočíb z Oblastního inspektorátu práce pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj. V přednášce se také dozvíte, v jakých předpisech mají být zapracovány ochranné pomůcky nebo co přesně znamená spojení "udržování ve vhodném stavu".
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.12.2014


Na jaké nedostatky naráží inspektoři práce u kvalifikace pracovníků v elektrotechnice? Sledujte tento videospot!



Státní úřad inspekce práce
Státní úřad inspekce práce a osm oblastních inspektorátů práce jsou orgány státní správy, jejichž hlavním úkolem je kontrola dodržováni povinností plynoucích z pracovněprávních předpisů včetně předpisů o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. V odůvodněných případech mohou orgány inspekce práce ukládat pokuty za spáchání přestupku nebo správního deliktu. Státní úřad inspekce práce je řízen Ministerstvem práce a sociálních věcí. Kromě kontrol patří k základním úkolům Úřadu i inspektorátů poradenská, konzultační a osvětová činnost. Činnost Úřadu a inspektorátů se řídí zákonem číslo 251/2005 Sb., o inspekci práce.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.