Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Populární olomoucká konference oslavila 40.


Document Actions
Populární olomoucká konference oslavila 40.
Dvakrát do roka se pravidelně koná pod záštitou společnosti Solid Team konference elektrotechniků. Její historie sahá až do roku 1990, kdy se uskutečnilo první setkání. Sledujte rozhovor s jedním ze zakladatelů konference Jiřím Hemerkou ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.05.2010
reklama

Během roku se v České republice pravidelně koná nespočet různých seminářů, školení a konferencí. Konference olomoucké vzdělávací agentury Solid Team jsou již nezvratně spjaty se jménem Jiřího Hemerky, který se v přípravách akce angažuje již dvacet let.

Dne 3. března jsme opět zavítali do olomouckého kulturní domu Sidia, kde se konala jubilejní již 40. konference elektrotechniků. Pár minut před samotným začátkem nás přivítal téměř do posledních míst zaplněný přednáškový sál. Úvodní slovo si vzal Jiří Hemerka, který se na krátko přenesl do roku 1990, aby zavzpomínal na samotné začátky pořádání elektrotechnických konferencí.

V průběhu přestávky jsme položili Jiřímu Hemerkovi několik otázek. První z nich se samozřejmě týkala vzpomínek na úplně první začátky. S úsměvem a nostalgií nám vysvětlil důvody, které tenkrát vedly k uspořádání setkání s elektrotechniky.

Říkáte si, jakto že je konference stále úspěšná a navštěvovaná? Jiří Hemerka to vysvětluje dlouhodobou přípravou s půlročním předstihem a debatami o výběru nejen kvalitních témat, ale také přednášejících s vědomostmi, které zajímají široké spektrum posluchačů.

Letošní zimní konference se zúčastnilo kolem tří stovek elektrotechniků v nejrůznějším věku. „Věkový průměr účastníků se nedá přesně určit“, říká Jiří Hemerka. Podle jeho názoru jde spíše o individuální přístup každého člověka, jestli má chuť a potřebu přijímat nové informace a vzdělávat se.
A co dalšího prozradil Jiří Hemerka, jeden ze zakladatelů Konference elektrotechniků?

Celý rozhovor sledujte zde ...


 

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933