Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Podívejte se na simulátor funkce obloukové ochrany AFDD (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.03.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Podívejte se na simulátor funkce obloukové ochrany AFDD


Podívejte se na simulátor funkce obloukové ochrany AFDD
Víte, že funkce obloukové ochrany AFDD lze simulovat? Pro snazší pochopení vyrobili v Letohradu rozvaděč s přístroji, které názorně ukáží variantu bez obloukové ochrany a situaci, kdy je oblouková ochrana AFDD vřazena do chráněného obvodu. Jak funkci tohoto simulátoru popisuje Jan Krejčí, vedoucí technické kanceláře OEZ, sledujte v tomto článku ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.03.2017



Víte jak prakticky funguje oblouková ochrana AFDD od OEZ Letohrad?




Textový přepis

Jan Krejčí, vedoucí technické kanceláře OEZ
Zařízení simuluje obloukové ochrany. V prvním případě prochází oblouk přes zkratované jiskřiště do zátěže a tím je všechno v pořádku a přístroj nevybavuje. V druhém případě proud přepneme přes AFDD a protéká jiskřištěm, dojde k vývoji zahoření elektrického oblouku a k vypnutí přístroje. K jiskřišti je připojený přístroj, který indikuje velikost prošlé energie v joulech, na té potom závisí, jestli vznikne, nebo nevznikne požár. Pokud chceme vyzkoušet pouze holý proudový chránič, přepneme proudovodnou cestu příslušným přepínačem tak, že proud vlastně vůbec neprochází přes obloukovou ochranu, ale prochází jen standardní ochranou a v případě, když zahoří oblouk vidíme, že se nic neděje, že ta standardní ochrana nevybaví.
 
Pokud se chcete dozvědět o problematice obloukové ochrany AFDD více, doporučujeme se také podívat na přednášku, která zazněla na road show, která zazněla v Brně (zde).





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o papírové provedení
Aplikační příručky nebo katalogu Minia 2017
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o. - Šedivská 339, Letohrad - +420 465 672 111 - oez@oez.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.