Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Plzeňský cech zve na semináře pro přípravu ke zkouškám dle požadavků vyhlášky 50/1978


Document Actions
Plzeňský cech zve na semináře pro přípravu ke zkouškám dle požadavků vyhlášky 50/1978
Elektrotechnický cech plzeňského regionu zve na dva podzimní semináře zaměřené na platné standardy a legislativu, potřebné pro přípravu k přezkoušení a zkouškám podle požadavků vyhlášky číslo 50/1978 Sb. Semináře se uskuteční 21. října a 18. listopadu v areálu Středního odborného učiliště elektrotechnického v Plzni. Předpokládaný termín zkoušek je 2. prosince 2015.
Komerční sdělení, ze dne: 15.10.2015
reklama


Rada cechu plzeňské regionu pořádá v říjnu a listopadu 1. a  2.  odborný seminář. Na programu budou odborné přednášky z okruhu platných standardů a legislativy, potřebných pro přípravu k přezkoušení a zkouškám podle požadavků vyhlášky číslo 50/1978 Sb.

Semináři vás provedou odborní pracovníci cechu. Semináře jsou určené jak pro členy cechu a jejich zaměstnance, tak i ostatní zájemce z oboru, kteří budou chtít provést přezkoušení nebo zkoušky na základě ustanovení vyhlášky 50/1978 Sb.

Termíny
1. seminář: středa 21. října 2015  od 15.15
2. seminář: středa 18. listopadu 2015 od 15.15
Prezence k seminářům bude zahájena vždy v 14.45.

Místo konání
Areál SOUE - společenský sál, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň

Termín zkoušek
Předpokládaný termín zkoušek je 2. prosince 2015. Termínové podrobnosti budou sděleny na 2. odborném semináři. Přihlášky k provedení zkoušek budou k dispozici na obou seminářích.

Ceník
Rada cechu vyhlásila platný ceník za provedení zkoušek podle požadavků vyhlášky číslo 50/1978 Sb. Cena za dva odborné semináře, písemné testy a provedení pohovorů dle požadavků vyhlášky v roce 2015:
  • Základ pro členy cechu: + sylabus a jeden § vyhlášky - 800,- Kč
  • Navýšení pro členy cechu: + sylabus a dva § vyhlášky - 900,- Kč
  • Základ pro nečleny cechu: + sylabus a jeden § vyhlášky - 1100,- Kč
  • Navýšení pro nečleny cechu: + sylabus a dva § vyhlášky - 1300,- Kč


V ceně je pro účastníka zkoušek nebo přezkoušení zahrnuto:

  • Dva odborné semináře k předmětu zkoušek, odborná příručka (sylabus) pro zkoušky elektrotechniků;
  • Provedení písemného testu a ústního pohovoru ke zkoušce;
  • Vydání „OSVĚDČENÍ“ o provedené zkoušce a jeho vyzvednutí na dohodnutém místě, nebo za úplatu zaslání poštou na uvedenou dodací adresu;
  • V případě neúspěchu u testu nebo pohovoru, lze provést jednu opravnou zkoušku zdarma. (U písemného testu za neúspěch se pokládá více než 4 chybně zodpovězené otázky. V případě neúspěchu u písemného testu nebude zájemce připuštěn dále k pohovoru.
  • Další opravná (druhá) zkouška je možná v dohodnutém termínu a za úplatu 300,- Kč.

Všeobecně:

  • Za vydání duplikátu „OSVĚDČENÍ“ je stanovena úplata 150,- Kč.


Kontakt
Cechmistr Elektrotechnického cechu plzeňského regionu Alexandr Horský, horsky.a@seznam.cz, 603 418 432.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933