Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

PHXC: Nové mobilní tiskárny štítků a návlaček


Document Actions
PHXC: Nové mobilní tiskárny štítků a návlaček
Od každého většího rozvaděče provedeného seriózním způsobem očekáváme správné označení přístrojů, kabelů a vodičů. Pak ovšem zapomeňme na lihové popisovací tužky nebo dokonce raznice. Existují přístroje, které umí popsat štítky i návlačky vodičů. Phoenix Contact představil nové modely mobilních tiskáren. Umí hodně a na konci je vždy přesný a dlouhotrvající ... obě dvě jsou určeny do terénu, novinkou je, že mají v sobě zabudované akumulátory, tzn., už není potřeba tiskárnu mít neustále ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.08.2017


Na brněnském výstavišti jsme na stánku Phoenix Contact při prvních krocích uviděli dvě nové tiskárny ...



Textový přepis rozhovoru ...

E: Co to je za tiskárny? V čem jsou úplně nové?
Tomáš Žák
Do teď Phoenix Contact nabízel pouze desktopové řešení tiskáren, jak vidíte tady jsou to tyto dvě, Bluemark a THERMOMARK. Bylo to víceméně provedení bylo to u pracovní stanice. Pro letošek máme dvě nové tiskárny, je to THERMOMARK PRIME a THERMOFOX. Obě dvě jsou určeny do terénu, novinkou je, že mají v sobě zabudované akumulátory, tzn., už není potřeba tu tiskárnu mít neustále na napájení, nebo s sebou tahat agregát, aby to bylo pod napětím. Má v sobě akumulátor s dlouhou výdrží. Většinou je výdrž 7-8 hodin.

E: Zeptal bych se na to zásadní. Co tiskárna vlastně potiskuje? Je hezké vědět, jak je napájená a mě by zajímalo, co vlastně umí. Co umí tiskárna?
Tomáš Žák
THERMOMARK PRIME - na tu se zaměřím jako první, je to náhrada za původní tiskárnu THERMOMARK CARD, respektive je to její doplnění do terénu. Tzn., potiskujeme na ní veškerý materiál, který byl doposud potiskován na THERMOMARK CARD potiskujeme PRIME. Ať se jedná o potisk svorek, na zařízení, tzn., lepící štítky, kabely, např. máme materiál, kde je vidět, že je to na potisk kabelových štítků, kde je to staženo páskou, přiděláno ke kabelu. Je to univerzální použití, tak jak bylo původně na THERMOMARK CARD s tím, že platí veškerá pravidla pro materiál, třeba že je kódovaný, když vložíte materiál do tiskárny a budete tam mít špatný materiál, tak to pozná, odmítne tisknout a nedochází ke zbytečným ztrátám, co se týče materiálu při tisku.

E: Když jste mluvil o potisku štítků na kabely, to nás docela zajímá, protože hodně montérů má problém s potiskem štítků a jejich trvanlivostí hlavně v případě UV záření. Jak je to u vás?
Tomáš Žák
Všechny materiály co máme jsou certifikovány, jsou samozřejmě UV rezistentní. Záleží potom na konkrétním typu, některé jsou vhodné pro venkovní použití, to je potom uvedeno např. v katalogu, kde je to napsané. Některé materiály jsou vhodné spíš pro vnitřní použití, třeba jen do rozvaděčů a je to opět uvedeno v katalozích.

E: Vrátil bych se k tomu praktickému, mobilní tiskárna ta nejmenší ta umí taky potisknout?
Tomáš Žák
To je druhý typ nástupce THERMOMARK ROLL jak už napovídá roll, je materiál v roli, THERMOFOX se jmenuje, tiskárna slouží spíše pro potisk štítků, když třeba jdete do rozvaděče, typicky když potřebuje technik dodělat v rozvaděči popis, třeba nějakou nálepku, tak aby nemusel nalepit štítek a dopisovat rukou, vypadá to velice neprofesionálně, je opravdu lepší to popsané rovnou tiskárnou, vypadá to podstatně lépe a profesionálněji. Je to spíše na dodělávací práce, není to přímo určeno pro to, že by se poznačil celý rozvaděč, ale na dodělávací práce. Když potřebujete kabelové štítky a chcete to mít profesionálně řešeno, je lepší použít větší tiskárnu Thermomark Prime. Tato menší je když opravdu potřebujete pár drobností na tom rozvaděči dodělat.

E: Kde jí koupíme?
Tomáš Žák
Tyto tiskárny můžete pořídit buď přímo od nás nebo druhou možností je jakýkoliv velkoobchod na objednávku.

E: Praktická tiskárna myslím si, že pokud opravdu umí tisknout kabelové štítky, tak je to přesně ta tiskárna, kterou potřebujeme. Díky za rozhovor.





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si aktuální papírové provedení
katalogu tiskáren PHOENIX CONTACT

BEZPLATNĚ OBJEDNAT
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
PHOENIX CONTACT, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933