Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

PHXC: Katalog Označovací systémy, nástroje a montážní materiál č.5


Document Actions
PHXC: Katalog Označovací systémy, nástroje a montážní materiál č.5
Vzpomínáte si na prehistorické popisování lihovými tužkami nebo označování pomocí raznic? Pak jste také již pamětník! Dnes je na trhu naštěstí celá plejáda možností, jak popsat svorky, vodiče, kabely nebo přístroje a zařízení. A zajímají vás možné nástroje nebo dokonce i automaty? Pak sledujte recenzi tohoto většího katalogu, který se celý věnuje právě této problematice!
Igor Nováček, ze dne: 29.10.2014
reklama


Neoznačenou elektroinstalaci považuji za naprostou tragédii. Takové se samozřejmě neodehrávají v průmyslových systémech, ale především v domovních instalacích. Podívejme se na možnosti označování, které má tento výrobce v poměrně obsáhlém katalogu.


Na více než šesti stech stranách křídového papíru naleznete v perfektním německém a koncernovém stylu všechny detaily, které potřebujete. Pro obsáhlost zde nelze popsat všechny uváděné údaje, proto se omezím pouze na ty opakující se. Jednotlivé produkty jsou rozděleny do logických celků. V každém z nich naleznete podrobné informace formou textu, fotografie nebo perokresby.

Pro větší náhled kliknout!


Co tento katalog obsahuje?
  • Přehled programu v obrazech
  • Vlastnosti systému
  • Popisování a označování
    Plánovací a označovací software, tiskové systémy, značení svorek, značení vodičů a kabelů, značení přístrojů, značení zařízení
  • Nástroje
    Ruční nástroje, automaty
  • Instalační a montážní materiál
  • Technické informace
  • Rejstřík

Pro větší náhled kliknout!

Některé prvky jsou velice detailně a názorně ukázány prostřednictvím malých náhledů a s vyčerpávajícím popiskem. Autor tedy nenechává pochopení uživatele náhodě, ani se nespoléhá na kontakty svých technických poradců a v tomto materiálu uvádí maximum informací.

Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr
Znám mnoho různých alternativ označování vodičů a svorek. Ovšem jinou, tak ucelenou nabídku, která leží přede mnou, na českém trhu opravdu neznám. Katalog přivítají konstruktéři a projektanti všech elektrických zařízení, a to nejen v průmyslu.


 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933