Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

PHXC: Katalog Technika připojení pro polní přístroje, č. 2


Document Actions
PHXC: Katalog Technika připojení pro polní přístroje, č. 2
Řešíte propojování mobilních funkčních celků v průmyslu? Musí mít každý prvek nejméně jeden konektor? Pak asi musíte zvolit nejen správný mechanický a elektrický typ, ale patrně jste ovlivněni také požadovanou mechanickou odolností a stupněm krytí. U rozsáhlých zakázek jsou požadavky podstatně přísnější, protože každý výpadek nebo ztráta dat mohou představovat nedozírné škody. V takovém případě se navrhovatel elektroinstalační struktury poohlíží po spolehlivých řešeních ...
Vilém Gracias, ze dne: 13.08.2014


Polním přístrojem se nemyslí polní telefon, ale zařízení, které má nějaký kabel, který je potřeba zajistit proti vytržení. I přes to, že se nové technologie vyrábí s bezdrátovou komunikací, stále bude mezi přístroji  setrvávat určité množství prvků spojovaných vedením. Paradoxně bych tak tento sortiment použil spíše mezi stroji v průmyslu než na poli.


Pro lepší představu bude lepší hovořit například o systému více jednotek, které spolu vzájemně komunikují. Celý systém se podle potřeby přemísťuje a doplňuje o různé další senzory. V takovém případě nastává hned několik technologických potřeb. Odpojitelnost, flexibilita, zajištění proti vytržení, nezaměnitelnost, krytí IP a samozřejmě odolnost. Pokud k takovému úkolu přistupujete odpovědně, nesáhnete po nejlevnějším řešení z prvního e-shopu co vygooglíte, ale budete pátrat po prvcích seriózní pověsti. Snad proto, že jde i o vaši pověst.


Pro větší náhled kliknout!

Na zhruba 400 stránkách křídového papíru nacházím v pověstné německé preciznosti popis sortimentu, který tuto problematiku řeší. Jednotlivé kapitoly do podrobna popisují a názorně ukazují celky, ve kterých jsou umístěny jednotlivé prvky obsažené v tomto katalogu. Pokud se popisuje konkrétní konektor, pak zde naleznete vše od rozměru, údaje o materiálu pouzdra, kontaktů, provozní teplotě, počtu kontaktů, ale také informace o nástrojích, které v této souvislosti budete potřebovat použít. Nechybí obrázek a v některých případech kótovaný řez.


Pro větší náhled kliknout!

Co katalog obsahuje?
  • Technika připojení pro polní přístroje od PHXC
  • Individuální řešení připojení
  • PLUSCON Přehled techniky připojení pro polní přístroje
  • PLUSCON Device Obdélníkové konektory
  • PLUSCON Data Datové konektory
  • PLUSCON Circular Kulatý konektor M5 až M12
  • PLUSCON Circular Kulatý konektor M17 až M58
  • PLUSCON Solar Fotovoltaické konektory
  • PLUSCON Power Nabíjecí konektor
  • Technické informace a rejstřík


Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr
Tento katalog označený jako dvojka je důležitým článkem řetězce, který Phoenix Contact
připravuje pro elektrotechniky v průmyslu, resp. ve strojírenství. Průmyslové prostředí vyžaduje podstatně vyšší odolnost instalovaných prvků než v případě elektroinstalací v administrativních budovách. Položky Phoenix Contact lze využít v obou prostředích. A pokud aplikujete ověřené prvky Phoenix do běžného prostředí, máte dvojnásobnou jistotu funkce. Taková je má zkušenost.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o papírový katalog
PHOENIX Contact Technika připojení pro polní přístroje
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
PHOENIX CONTACT, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933