Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Petr Ondráček o plavbě kolem světa


Document Actions
Petr Ondráček o plavbě kolem světa
Petr Ondráček z elektrotechnické fakulty ČVUT se vydal v srpnu 2011 na cestu kolem světa na lodi, kterou sám postavil. Vyplul v Anglii a jeho cesta měla vést kolem Jižní Afriky, Austrálie a Mysu Horn zpět do Anglie. Zůstala ale nedokončena. Proč se na cestu vypravil? Jak byla jeho loď vybavena? Jak bylo po dobu plavby napájeno její elektrické vybavení? Jak překonal převrácení lodi? A jak se s převrácením lodi vyrovnaly komunikační technologie?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.08.2014
reklama


Jakou technikou se vybavit na plavbu kolem světa? Petr Ondráček nám prozradil, jaké přístroje si s sebou vzal na svou cestu a které z nich vydržely těžké podmínky.




Kdo je Petr Ondráček
Petr Ondráček vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT. Pracoval jako vedoucí výzkumného týmu na Výzkumném ústavu spojů, později Testcomu. Na Ministerstvu informatiky ČR pracoval na mezinárodních telekomunikačních projektech. Nyní působí jako technicko-hospodářský pracovník na ČVUT. Od dětství se věnoval vodáctví a později jachtingu. V letech 1997 až 1998 vykonal s Petrem Parchomenkem  plavbu k mysu Horn, kde jako první Češi provedli zápis do pamětní knihy. Za svůj dosavadní život obeplul všechny významné mysy na zeměkouli a plul ve všech oceánech světa.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933