Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

OSRAM: Katalog Světelné zdroje a systémy 2014/15


Document Actions
OSRAM: Katalog Světelné zdroje a systémy 2014/15
Od té doby, co světlo vytváříme pomocí elektrické energie, jsou světelné zdroje nerozlučně spojeny s instalační elektrotechnikou. Každý elektrotechnik má své oblíbené spektrum světelných zdrojů, které používá a zná jeho parametry. Pokud nastane situace, kdy narazí na požadavek neznámého světelného zdroje, jednoduše použije některý z katalogů. A tato krátká recenze hovoří o jednom z nich. O malém, praktickém a přehledném.
Miroslav Minařík, ze dne: 7.09.2015
reklama


Podívejme se na katalog Světelné zdroje a systémy 2014/15 renomované značky OSRAM. Je takový praktický do ruky. Je totiž formátu A5.


Provedení katalogu

Jak jsem uvedl, katalog je formátu A5 a velmi dobře se mi s ním pracuje. Má sice bytelně lepený hřbet, ale listování je v něm dobré. Nezavírá se. Samozřejmě daní za malé provedení je menší písmo, ovšem v tom nevidím problém. To, co možná dělá katalog přehledným, je omezení barev. Na křídovém papíře je sice barevný tisk, ovšem na produktových stránkách je použita především černá a oranžová. Barevné jsou ty prvky, kde je barva nezbytně nutná.

Rozložení informací
Obsah je rozdělen do deseti kapitol. Na otevřené straně stránek je vytištěn symbol každé z nich. Vyseknutí papíru v tak malém provedení už by nebylo pro prsty tak příjemné, jako je tomu u katalogů formátu A4. Jednotlivým produktům je věnovaná vždy jedna celá stránka. Uvítá vás okótovaná perokresba a hned vedle fotografie. Následuje tabulka s technickými parametry, popis vlastností a výhod produktů, použití, bezpečnostní pokyny, popřípadě odkaz na konkrétní internetovou stránku detailů.


Pro větší náhled klikněte!

Co v katalogu objevíme
Samozřejmě od renomovaného výrobce očekáváme celou škálu světelných zdrojů, ale v tak malém katalogu snad nemůže být celé portfolio OSRAM. To opravdu není, ovšem určitě je tu vše, co obvykle potřebujeme. Najdeme tu:
  • LED světelné zdroje
  • LED systémy
  • halogenové žárovky
  • kompaktní zářivky
  • lineární zářivky
  • výbojky
  • indikační a signalizační žárovky
  • žárovky pro všeobecné osvětlování
  • elektronické předřadníky
  • systémy řízení osvětlení


Pro větší náhled klikněte!

Světelné zdroje jsou používány napříč celým průmyslovým spektrem, proto označit toho, koho katalog osloví, je irelevantní. V tomto případě jej zřejmě neupotřebí ten, kdo zdroje pouze užívá a víc s nimi nemá nic společného.

Můj závěr
Malý, praktický, přehledný. Člověk pracující se světelnými zdroji pravidelně, ať jde o projektanta, obchodníka či řemeslníka, si rád uloží tento skladný a přehledný technický materiál mezi své oblíbené zdroje informací.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
světelných zdrojů a systémů OSRAM zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OSRAM spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933