Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OSRAM: LED světelné zdroje na ELEKTRAMU 2009 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.12.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OSRAM: LED světelné zdroje na ELEKTRAMU 2009


OSRAM: LED světelné zdroje na ELEKTRAMU 2009
Společnost OSRAM na letošním ročníku výstavy ELEKTRAM v Hradci Králové prezentovala množství různorodých osvětlovacích těles, mezi nimi i alternativu v podobě LED světelných zdrojů a o těchto si povíme v následujícím článku ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.12.2009

Co jsou LED světelné zdroje a jaké jsou jejich výhody?
LED je označení pro světlo vyzařující diodu, (taktéž elektroluminiscenční dioda). Tento druh má nad klasickými světelnými zdroji mnoho výhod. Mezi nejznámější patří jejich velmi malá spotřeba, dlouhá životnost, barevna variabilita a fakt, že vyzařují podstatně menší množství tepla. Jsou také kompaktnější, odolnější vůči otřesům a navíc se mimo užitkové osvětlení výborně hodí k designovému využití.

Co z tohoto odvětví bylo k nalezení na stánku OSRAMu...
Světelné zdroje ve tvaru klasických žárovek řady PARATHOM která je určena na standardní patici. Například CLASIC s tzv. teple bílým světlem a uváděnou životností až 25.000h, úspornou spotřebou od 0,5-8W. REFLEKTOR, což jsou bodovky, které nevyzařují UV záření a hodí se ke zvýrazňujícímu nasvícení konkrétních oblastí pod požadovaným úhlem. Zajímavě řešené DUELED, jenž v sobě spojují kompaktní zářivku s integrovanou LED v jednom světelném zdroji. Takto je pak možné mít během dne jasné, ale přitom úsporné osvětlení, které lze v noci jednoduše přepnout na noční orientační.

Ke shlédnutí byla i profesionální barevná řešení systémů OPTOTRONIC vhodné například k podsvětlení vitrýn či flexibilní samolepící světelné pásky LINEARlight Flex. Stánek společnosti OSRAM prostě nezklamal a měl co nabídnout nejen odborné veřejnosti. Pokud vás zajímá více, máte možnost shlédnout níže uvedený videospot a stejně tak nechybí možnost obědnat si více detailnějších informací přes přiložený formulář.

Pokud pracujete v oboru a zajímají vás další informace, máte možnost si o ně zažádat níže uvedeným formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.