Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OSRAM: Katalog úsporných světelných zdrojů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.08.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OSRAM: Katalog úsporných světelných zdrojů


OSRAM: Katalog úsporných světelných zdrojů
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.08.2010


Pro video klikněte na tento obrázek!


Katalog energeticky úsporných světelných zdrojů OSRAM DULUX ...

První stránky tohoto katalogového sešitu (vzhledem k malému rozsahu stran se jedná o sešit, nikoliv plnohodnotný katalog) jsou věnovány pojednání o společnosti a nutnosti šetřit životní prostředí, k čemuž používání úsporných zdrojů světla samozřejmě přispívá. Následuje popis předností a výhod úsporných zářivek, včetně několika srovnávacích grafů. Katalogový sešit dále pokračuje převážně ilustrovaným přehledem jednotlivých druhů energeticky úsporných světelných zdrojů OSRAM:

  • DULUXSTAR TWIST
  • DULUXSTAR CLASSIC
  • DULUXSTAR Mini Ball
  • DULUXSTAR Mini Globe
  • DULUXSTAR TARGET SPOT
  • DULUXSTAR PAR 38
  • DULUX SUPERSTAR
  • DULUX SUPERSTAR CLASSIC
  • DULUX SUPERSTAR GLOBE

Vyobrazené produkty jsou doplněny informativními texty, jenž obsahují výčet vlastností onoho konkrétního typu a související důležité údaje jako je druh patice, barva světla, životnost či počet spínacích cyklů. Na posledních třech stránkách se nachází kompletní přehled typů, kde se zájemce dozví nejen podrobnější informace o výkonu, světelném toku, rozměrech atd. (viz. ukázky níže), ale k dispozici je i srovnávací tabulka výkonu klasických žárovek vůči jednotlivých druhů úsporných zářivek OSRAM.
Jde o drobnost, která je dobrým a rychlým pomocníkem při výběru vhodné náhrady.


klikněte pro větší náhled

Samotné zpracování je celkem dobré, jen si nejsem jist, jestli ono bohaté ilustrování příliš netříští pozornost. Každopádně tento katalogový sešit společnosti OSRAM pojednávající o energeticky úsporných světelných zdrojích jistě ocení maloprodejci a koncoví zákazníci. S ohledem na široký sortiment kompaktních zářivek je vidno, že lze vždy najít ekvivalentní úspornou náhradu za starý světelný zdroj.


klikněte pro větší náhled

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.