Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OSRAM: Katalog světelných zdrojů a systémů 2014/15 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.02.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OSRAM: Katalog světelných zdrojů a systémů 2014/15


OSRAM: Katalog světelných zdrojů a systémů 2014/15
Hledáte ten správný světelný zdroj? Ten, který bude mít správnou barvu světla, výkon, svítivost nebo třeba životnost? Tento mini katalog skrývá maxi nabídku, ze které si vybere většina uživatelů. Aby ne. Jde o jednoho z renomovaných světových výrobců a od takového se očekává kvalita naprosto samozřejmě. Jak dalece je takové tvrzení pravdivé, hodnotí tržní ekonomika sama. My se zde podívejme na tuto technickou podporu ...
Miroslav Minařík, ze dne: 5.02.2015



Kde jsou ty časy, kdy jsme si vybírali mezi čtyřmi žárovkami? Dnes je výběr tak široký, že nevíme, co by bylo vhodnější. Otevírám katalog Světelné zdroje a systémy OSRAM, kde mě na šesté stránce irituje klišé "inteligentní světlo snadno a rychle".


Všichni víme, že posledními inteligentními neživými bytostmi byli Čapkovi roboti! Ale to ve světě propagace prý nehraje roli, tam je povoleno ledacos. O stránku dál nadpis "Inovace v souladu se zákony" upozorňuje na výrobu světelných zdrojů dle směrnic a nařízení EU. Nás teď však zajímá obsah této technické tiskoviny, která nám pomůže s výběrem či návrhem světelných zdrojů.


  
Pro větší náhled kliknout!

Provedení katalogu
Stránky nejsou sekvenčně číslované od začátku do konce. Vždy je uvedeno číslo kapitoly, tečka a číslo stránky. Například 10.15. Což je určitě pro orientaci podstatně praktičtější. Hřbet je velice dobře lepený, papír matný křídový, tisk barevný, formát A5 a tloušťka cca 21mm.

Jak jsou informace podané
Každý typ má svou stránku s nákresem, respektive perokresbou a malým náhledovým obrázkem. V tabulce pak naleznete všechna TTD ohledně označení, EAN kódu, proudu, výkonu, vyzařovacího úhlu, barevného podání světla, svítivosti a tak dále. Pak se dle aktuální položky dozvíte o základních vlastnostech produktu, jeho výhodách, druhu použití a nechybí i přímé odkazy na podrobnosti na stránkách Osram.cz.



Pro větší náhled kliknout!


Jaké kapitoly katalog skýtá

Můj krátký závěr
Tento katalog má velikost jako běžná kniha, a tak se na poličce nevyvrátí. Je to dobrý pomocník pro všechny světlaře, lampičkáře a samozřejmě nejen pro ně.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.