Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Osiřelé vn trafo v poli (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.02.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Osiřelé vn trafo v poli


Osiřelé vn trafo v poli
Transformátor je netočivý stroj. Nečastěji asi známe vzduchové a olejové. Neodborníci o něm ví, že někde stojí a vrní. A taky možná k něčemu je. Ale častěji spíše zavazí, hyzdí a v našem případě ohrožuje. Říkáte si, jak je toto možné v dnešní byrokraticky propracované společnosti? Ale jistě, že je to možné ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.02.2007

Skupinka zeměměřičů vyrazila do terénu za účelem zaměření několika objektů. Člověk s podobným povoláním a všímavé povaze často přijímá rozporuplné pohledy. Jeden z nich je zde.

Uprostřed otevřeného pole malá trafostanice. Jakési "memento" minulé doby pomyslí si kolemjdoucí.


Klikni pro větší náhled!

Což o to, "memento" možná ano. Ošklivé. Uprostřed pole téměř nic nerušící. Problém bychom my elektrikáři mohli spatřovat v tom, že tento transformátor byl v provozu. Tedy účinně něco transformoval. Ještě důrazněji, byl pod napětím.


Klikni pro větší náhled!

Kdysi byl kolem i plot. Kdysi. Kdysi jsme si také hrávali jako kluci na poli na vojáky. Je pravdou, že dnešní kluci mají ve své náplni zdolávání her virtuální reality nebo třeba soutěže v zuřivém vymačkávání SMS a na poli se málokdo objeví.

Je však tento argument dostatečně ospravedlňující tuto situaci?


Klikni pro větší náhled!

Nálezci zaměřili i tento svůj objev, oznámili na ČEZ. Nikdo z nich neměl nejmenší chuť se tomuto stroji přiblížit byť na bezpečnou vzdálenost. Co můžete vědět o podobném vrnícím "mementu" a jeho rozvodech v zemi? a tak vzpomínkou na heslo "nedotýkejte se drátů ani na zem spadlých" se přesunuli zpět k vozu.

Komu patří toto zařízení? Komu bude přiléhavé známé:

Jaký pán, taký krám!?

(imráz)

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.