Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

OS-KOM: Průchodkový systém Icotek 2


Document Actions
Článek
Ve starším článku jsme Vás informovali o průchodkovém systému Icotek, který na našem trhu nabízí firma OS-KOM s.r.o. Nyní je čas na rozšíření základních informací o další produktové řady.
Komerční sdělení, ze dne: 3.09.2007
reklama

V minulosti jsme Vás seznámili s principem funkce dělených průchodek, konkrétně se systémem dělených rámečků KEL a s dělenými kruhovými průchodkami KVT. Pro doplnění těchto informací zmíníme odvozený přírubový systém KEL-FG, nacvakávací systém KEL-SNAP a dělené průchodky pro kabely s velkými průměry KEL-JUMBO.


KEL-FG

Přírubová varianta KEL-FG umožňuje vyvedení vodičů rovnoběžně se stěnou stroje či rozvaděče. Obdobně jako u základní varianty se zde do děleného rámečku (resp. zde příruby) zavádí naříznuté průchodkové vložky, které se sešroubováním celé průchodky utěsní na krytí IP54. Osazený komplet se přišroubuje na stěnu zařízení a díky pravoúhlému tvaru nevystupují přívody kolmo na stěnu.


KEL-SNAP

Nacvakávací provedení KEL-SNAP v některých případech nahrazuje konektor na krytu stroje. Umožňuje totiž snadnou instalaci i vyjmutí smontované průchodky bez použití nářadí. Principiálně jde o pevně nainstalovanou patici, do které lze jednoduše nacvaknout průchodku KEL, nebo dokonce variantu KEL-FG.


KEL-JUMBO

Dosud jsme zde zmiňovali pouze průchodky pro vodiče, kabely a hadice malých dimenzí. Zavádět průměry až 65mm umožňuje průchodkový systém KEL-JUMBO, jenž udržuje základní vlastnosti ostatních produktů, tedy dělitelnosti a malé rozměry. Navíc elastická membrána zjednoduší zavádění nepoddajných kabelů, což o poznání zjednoduší a zrychlí instalaci.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933