Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

OS-KOM: Napájení pohyblivých zařízení, včetně rotačních


Document Actions
Článek
Cokoliv se dnes hýbe, většinou spotřebovává elektrickou energii. Pokud nechceme zařízení napájet akumulátory, musíme vyřešit problém spolehlivé a kontinuální dodávky energie. Již přes 15 let se této problematice věnujeme a podařilo se nám ve spolupráci s našimi partnery a dodavateli nashromáždit nemalé zkušenosti.
Komerční sdělení, ze dne: 30.08.2010
reklama

Pro zákazníky můžeme nabídnout řešení v oblasti napájení jeřábů, pohyblivých vozíků, rotačních aplikací nebo také letadel.

V jeřábových aplikacích se převážně věnujeme:

  • trolejovému napájení (podélná trolej) od francouzské firmy FELS, vynikající velmi snadnou a rychlou montáží, která uspoří více než polovinu času na zprovoznění oproti konkurenci.
  • kabelovým vlečkám (příčná trolej, lidově „shrnovačka“) od německé firmy Brinkmann. Velmi často používaný systém kovového C-profilu a kabelových vozíků, který je spolehlivý a finančně příznivý.
  • pružinovým navíjecím bubnům nadnárodního koncernu Cavotec. Nejčastěji se používají pro napájení magnetů na kladnici, přenos signálů z tenzometru do vážicích systémů apod. Díky kvalitním pružinám je sestava téměř bezúdržbová a spolehlivá.


  • motorovým navíjecím bubnům Cavotec, které se používají především pro napájení portálových jeřábů a všude tam, kde je potřeba napájecí kabel větších rozměrů (hmotnost, délka) bezpečně "uklidit" a tím chránit např. před přejetím.

  • energetickým řetězům Cavotec. Získávají na oblibě u moderních jeřábů, kde nahrazují podélnou trolej. Vhodné jsou zvláště tam, kde je potřeba přivést více kabelů, např. napájecí, signálové a řídicí. Tyto kabely totiž nelze sdružit do jednoho vodiče a následná manipulace se svazkem kabelů není snadná.

  • kroužkovým sběračům Cavotec, které vyřeší rotační přenos nejen energie, ale také signálů (také profibus nebo ethernet). Nasazují se pro jeřáby s otočnou základnou. Výhodou je bezesporu možnost libovolného počtu otoček na oba směry.

Kromě toho se věnuje i méně častým dodávkám napájení pohyblivých vozíků, dopravníků nebo zakladačů. Dokážeme vyřešit rotační přenos signálů, měřených hodnot elektrických veličin a díky rtuti, kterou používáme jako přenosové médium, jsou tyto přenosy velmi kvalitní, kontinuální a zařízení bezúdržbová. Pro tyto aplikace se nabízí rotační translátor Mercotac.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933