Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

OMNIS: Na STAVOTECH s volnou vstupenkou


Document Actions
OMNIS: Na STAVOTECH s volnou vstupenkou
Stavební a technický veletrh STAVOTECH - Moderní dům Olomouc se za dobu svého trvání vyprofiloval jako největší a nejzajímavější podzimní stavební veletrh na Moravě. Součástí veletrhu je specializovaná akce EKOENERGA, která je zaměřena na úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie. Přednášková část bude letos věnována domácí automatizaci a komplexnímu řízení chytrých budov, elektrickému podlahovému vytápění pro nízkoenergetické a pasivní domy, projektování soustav ústředního vytápění, smysluplnému využívaní solární techniky a tradičně využití tepelných čerpadel, také rekuperaci vzduchu.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 28.10.2016
reklama


Energetické úspory, ekologické stavění, architektura a ještě mnohem více na veletrhu STAVOTECH – Moderní dům Olomouc
Stavební a technický veletrh STAVOTECH  - Moderní dům Olomouc se za dobu svého trvání vyprofiloval jako největší a nejzajímavější podzimní stavební veletrh na Moravě. Stal se významnou a očekávanou událostí nejen pro odborníky stavebního oboru, ale i pro veřejnost připravující nebo realizující výstavbu, rekonstrukci, renovaci bydlení či rekreační stavby.

Termín konání:

3. - 5. listopadu 2016
Výstaviště Flora v Olomouci.

Nosnou částí celého veletrhu je prezentace firem ve výstavní části. Vystavovatelé zde představí širokou nabídku výrobků a služeb snad ze všech odvětví stavebního oboru i interiérového vybavení a nábytku. Podzimní etapa se již tradičně vyznačuje největším zastoupením v oblasti topení a úspor energie – návštěvník zde může srovnat nabídku rozličných druhů kotlů, kamen a dalších forem topení. S topením také souvisí otázka izolací, kterých na veletrhu najdeme celou řadu – od klasických po nejmodernější novinky. Velké zastoupení má také moderní dřevěné stavění a firmy s nabídkou dřevostaveb.



Součástí veletrhu jsou další specializované výstavní a konferenční akce:

EKOENERGA zaměřena na úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie. Své místo zde mají firmy zabývající se úsporami energie, topnými technologiemi, zejména firmy představující tepelná čerpadla, rekuperace, solární a fotovoltaické panely, vytápění biomasou a dalšími ekologickými způsoby.

Přednášková část bude letos věnována domácí automatizaci a komplexnímu řízení chytrých budov, elektrickému podlahovému vytápění pro nízkoenergetické a pasivní domy, projektování soustav ústředního vytápění, smysluplnému využívaní solární techniky a tradičně využití tepelných čerpadel, také rekuperaci vzduchu.

Další seminář, připravený ve spolupráci s Olomouckým krajem, se bude zabývat aktuálními dotačními programy – Nová zelená úsporám, Kotlíkové dotace a Dotace na energetické úspory v bytových domech.
Aktuální téma dřevěného stavění je obsahem doprovodné výstavy i konference MORAVSKÁ DŘEVOSTAVBA. Přednáškový blok představí tradiční i specifické materiály a technologie vhodné pro dřevostavby, jejich certifikace, zakládání a samotnou realizaci i rekonstrukci v pasivním standardu přímo v příkladech z praxe. 

Olomoucký kraj zastřešuje expozici měst a obcí Olomouckého kraje, která je součástí přehlídky investičních příležitostí pod názvem RegionInvest. Kromě Olomouckého kraje se zde představí města Olomouc, Prostějov, Zábřeh a Litovel. Své místo pro prezentaci tady mají také oceněné obce krajského kola soutěže Vesnice roku.

ArchDesign Morava je název osvětové multižánrové akce zaměřené na architekturu, design a stavebnictví. Navazuje na 11 let probíhající Olomoucké dny architektury a stavebnictví. Její součástí budou opět přednášky, exkurze a panelové architektonické a designové výstavy.
Čtvrteční podvečer bude patřit jednomu z nejvýznamnějších krajinářských architektů Zdeňku Sendlerovi a představení jeho tvorby. Páteční odpoledne zase tématu projektování v památkově chráněném prostředí z pohledu architekta i NPÚ. Autorská komentovaná přehlídka povede do prostor aplikačního centra BALUO FTK UP Olomouc. Po celou dobu akci doplňují architektonické a designové přehlídky. Přijďte se inspirovat ukázkami špičkové architektury a designu.

Doprovodný program vhodně doplňuje v pátek bezplatná právní poradna. Sobota dopoledne je věnována populárnějším tématům jako geopatogenní zóny i jak a čeho se vyvarovat při stavbě svépomocí.

Na všechny přednášky a exkurze mají zájemci vstup zdarma.   

Volná vstupenka k vytištění:


Pro tisk vstupenky klikni zde!


Otevřeno pro veřejnost:

  • čtvrtek 3.11. 2016 9:00 - 18:00 hodin
  • pátek 4.11. 2016 9:00 - 18:00 hodin
  • sobota 5.11. 2016 9:00 - 17:00 hodin
Podzimní veletrh STAVOTECH - Moderní dům a souběžně probíhající výstavy a prezentační akce jsou dobrou příležitostí pro konzultaci s odborníky i bohatým zdrojem hodnotných informací a inspirace. Své si tady najdou odborníci i široká veřejnost.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Fotovoltaické elektrárny jsou v posledních letech nejrychleji expandujícím zdrojem. Celkový instalovaný výkon se za posledních 10 let zvýšil více než desetinásobně. Zatímco v roce 2001 činil světový instalovaný výkon 1,3 GW, na konci roku 2008 už šlo o 15,2 GW a tento trend i nadále pokračuje...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Pro propojování solárních kabelů DDA dodává kromě solárních kabelů také solární konektory plně kompatibilní se zavedeným standardem MC4. Konektory jsou testovány na proud 30A, používají se pro průřezy kabelů od ...
Potřebujete vyřešit ochranu před bleskem u dřevěného objektu? Nejste si jistí, zda-li se po hořlavém materiálu, jakým bezesporu dřevo je, dají bezpečně táhnout hromosvodní dráty? Jaká nebezpečí hrozí? Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933