Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

OMNIS: Burza výrobních kapacit na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně


Document Actions
OMNIS: Burza výrobních kapacit na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně
Jako jeden z doprovodných programů letošního MSV se představí Burza výrobních kapacit jako reakce na situaci v českém kovozpracujícím průmyslu. Na jakém principu bude burza probíhat? Více informací čtěte zde ...
Petr Nasadil, ze dne: 10.09.2009
reklama

Burza výrobních kapacit zahájí v pondělí 14.září doprovodný program letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Je reakcí na situaci v českém kovozpracujícím průmyslu. Ten se letos potýká s poklesem výroby a řada firem má nevyužité výrobní kapacity. Vznikla tak myšlenka představit tyto volné kapacity možným zájemcům v jednoduché a finančně nenáročné formě jednodenního obchodního setkání.

Na nabídku účasti zareagovalo přes padesát větších i menších firem, které se představí v konferenčním centru nového pavilonu P brněnského výstaviště. Forma prezentace je jednoduchá - nabízející firmy budou prezentovat svoji nabídku v unifikovaných expozicích. Nabídka na Burze výrobních kapacit je členěna podle obvyklých provozů větších výrobních podniků, např. slévárny, nástrojárny, modelárny, obráběcí provozy, zámečnictví, provozy tepelných a povrchových úprav apod. Kromě volných kapacit zde účastníci Burzy nabídnou i speciální technologie, které se řadě firem nevyplatí pořizovat.

Poptávající firmy zde mohou získat nové subdodavatele s nižší cenovou nabídkou, a tím se lépe vyrovnat s tlaky na cenu své produkce. Poptávajícími mohou být pracovníci oddělení nákupu a kooperace větších výrobních podniků a také firmy potřebující využít speciální technologie, které nevlastní.

Trvalejší informační hodnotu bude mít Katalog výrobních kapacit, v němž jsou uvedeny všechny nabízející firmy a další firmy jako inzerenti. Katalog obdrží zdarma poptávající návštěvníci a bude na informačních stáncích k dispozici i návštěvníkům MSV.

Organizátoři Burzy věnovali velkou péči podrobnému oborovému členění výrobních kapacit, které připravili ve spolupráci s odborníky z VUT v Brně. Data získaná v průběhu přípravy Burzy od nabízejících, inzerentů a ostatních zájemců budou převedena do internetové aplikace Subcontractor.cz, která bude spuštěna právě v den zahájení Mezinárodního strojírenského veletrhu . Cílem je postupně vybudovat ucelený informační systém o nabídce a poptávce volných výrobních kapacit v České a Slovenské republice.

Vstup na Burzu je bezplatný. Organizátoři navíc připravili pro prvních 500 návštěvníků Burzy nezanedbatelnou výhodu – oproti registračnímu formuláři obdrží volnou vstupenku na Mezinárodní strojírenský veletrh. Pro využití této nabídky doporučují organizátoři vstup na výstaviště branami 7 a 8.

Burzu výrobních kapacit organizačně zajišťuje výstavnická společnost Omnis Olomouc, a.s. z pověření veletržní správy Veletrhy Brno a.s., bližší informace najdou zájemci na www.omnis.cz.

Základní oborové členění Burzy výrobních kapacit:
010 – Slévárna
020 – Modelárna
030 – Příprava materiálu
040 – Nástrojárna
050 – Kovárna
060 – Lisovna
070 – Kovoobrábění
080 – Svařování
090 – Zámečnictví
100 – Tepelné zpracování kovů
110 – Povrchové úpravy kovů
120 – Montáže
170 – Obchodní zajištění kooperací
180 – Instituce

Podrobné oborové členění je uvedeno v přihláškové dokumentaci.

Kontakt: Omnis Olomouc, a.s.
Ing.Jitka Hemerková
Kosmonautů 8, 772 11 Olomouc
tf. 587433124, fax 585232097
e-mail: hemerkova@omnis.cz
www.omnis.cz 

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Omnis Olomouc, a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933