Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

OEZ: Tři písmena OEZ, tři novinky


Document Actions
OEZ: Tři písmena OEZ, tři novinky
Používáte produkty řady Minia? V průběhu letošního roku přichází OEZ s jejich aktivní podporou, která je viditelná i na prodejních místech v sítích elektrotechnických velkoobchodů. Právě tam se může zákazník setkat s výhodnými baleními s jističi zdarma. O této akci a dalších novinkách čtěte zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 5.05.2010

Modulární přístroje Minia
Jističe OEZ vyhrály před rokem „všelidové hlasování“ na portálu Elektrika.cz o nejoblíbenější jistič. Vlajkovou lodí OEZ jsou jističe LPN (10kA řada) a LPE (6kA), společně s proudovými chrániči, přepěťovými ochranami a dalším podobným sortimentem tvoří řadu modulárních přístrojů Minia.

Všechny produkty řady Minia se navíc od podzimu 2009 mohou pyšnit oceněním "Česká kvalita". Česká kvalita je vládou garantovaný program. Ocenění získají produkty umístěné na českém trhu na základě testů provedených nezávislou zkušenou osobou resp. institucí. OEZ obdržel ocenění na základě doporučení ESČ – Elektrotechnického zkušebního ústavu.
Modulární přístroje řady Minia jsou určené pro montáž do elektrických rozvaděčů. Všechny přístroje se upevňují na "U" lišty šířky 35mm podle ČSN EN 60715. Jejich hlavní použití je v instalacích občanské výstavby a administrativních budovách. Používají se však i v průmyslových instalacích.

V průběhu letošního roku přichází OEZ s jejich aktivní podporou, která je viditelná jak v odborných médiích, ve firemních materiálech včetně webových stránek www.oez.cz, tak i třeba na prodejních místech v sítích elektrotechnických velkoobchodů.
A právě tam se může zákazník seznámit s jejich přijatelnou cenou, akcemi typu „Dárek za nákup“, firemními prezentacemi a soutěžemi, či stále oblíbenějšími výhodnými baleními s jističi zdarma. Výhodná balení nabízíme jak v provedení „Šestky“ (6kA – LPE, OFE) , tak i v provedení „Desítky“ (10kA – LPN, OFI). Balení obsahují vždy jeden nebo dva jističe LPE-16B-1 nebo LPN-16B-1 zdarma. Navštivte váš velkoobchod a přesvědčte se.

Nový web OEZ
Od října 2009 OEZ na svých doménách spustil novou verzi webových stránek, které charakterizuje nejen nový design, ale především nová struktura.

Přímo do navigace jsme umístili i dvě nové rubriky. Velmi aktuální je téma Náhrada starších typů, kde poukazujeme jak na preventivní opatření, tak na konkrétní jednoduchá řešení náhrad formou retrofitů. Druhá rubrika nese název Ke stažení, v níž v elektronické formě nabízíme například tyto dokumenty: katalogy, letáky, softwarovou podporu, Prohlášení o shodě.
V sekci O společnosti naleznete vedle standardních rubrik i nové sekce jako Akce (informace k prodejním akcím), Kariéra, Certifikace nebo Fakturační údaje.

Orientaci v sortimentu jsme zjednodušili zařazením jednotlivých produktových skupiny do středu paty hlavní stránky pod názvem Produktové řady OEZ. Na stejném místě, ale v pravém bloku, naleznete novou a praktickou sekci Často hledáte. V patě webových stránek, která se vám bude zobrazovat napříč celým webem, nescházejí ani Kontakty včetně odkazu na Technickou podporu.

Na novém webu mimo jiné nabízíme dvě formy, jak můžete získat informace o novinkách. Jednak se můžete přihlásit k odběru RSS zpráv - tzn. zprávy o novinkách na stránkách www.oez.cz se zobrazí přímo ve vašem prohlížeči. Ve druhém případě se můžete zaregistrovat pro zasílání e-mailových novinek.

Výčet změn, inovací a doplnění na novém webu OEZ je mnohem širší, přičemž vše, co bylo spolehlivé a vyzkoušené, jsme zachovali. Věříme, že nová struktura webových stránek OEZ vám usnadní orientaci, práci a skutečně bude k vašim službám.

Ochranné a spínací přístroje pro fotovoltaické panely
Celosvětově rostoucí požadavky na ekologické využívání energie přináší rozmach v oblasti alternativních zdrojů elektrické energie - do popředí zájmu se tak dostává fotovoltaika, respektive fotovoltaické elektrárny, tj. komplexní systémy využívající fotovoltaické panely.

Jak zajistit ochranu a bezpečný provoz vašich fotovoltaických systémů a fotovoltaických panelů? Ideálním řešením, které bylo již tolikrát odzkoušeno v praxi v rámci konkrétních realizací fotovoltaických elektráren, se jeví právě spínací a ochranné fotovoltaické přístroje.

Pro bezpečný provoz fotovoltaiky a fotovoltaických systémů jsou velmi důležité vhodné ochranné a spínací přístroje. Ty najdou uplatnění při instalaci systémů, kde jsou aplikovány výše uvedené fotovoltaické panely. Cena fotovoltaické techniky není natolik nízká, abychom si mohli dovolit nezabezpečit fotovoltaiku proti nechtěnému provoznímu poškození. Vysoce účinnou ochranu v tomto směru poskytují právě ochranné a spínací přístroje, jež jsou speciálně navrženy pro fotovoltaické panely a systémy fotovoltaických elektráren.

OEZ s.r.o. jako tradiční výrobce jistících a spínacích přístrojů nízkého napětí je schopen nabídnout sortiment výrobků vhodný i pro fotovoltaické aplikace, a to pro jištění a ochranu na DC i AC straně. Vyžádejte si Příručku pro fotovoltaiku, nebo sledujte

www.oez.cz

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Hledáte podrobné informace o tom, jak si vybrat správný jistič, jaké příslušenství k němu můžete získat a jaké má technické parametry? Jaká je možnost přizpůsobení různým potřebám? S čím jsou 3WA kompatibilní? Jak dalece se dají jednoduše upravovat nebo rozšiřovat. V tomto materiálu nalezneme popis online nástroje k jejich konfiguraci. Lepší ovládání a dohled nad spotřebou energie. Krátké pozastavení sledujte zde ...
Měsíc březen je tradičně hlavní informační sezónou. V březnu získáváme nejvíce informací z celého roku a OEZ si k tomuto období připravil opět silné dávky svých přednášek. Jaká budou témata? Letos bude řeč i o pravidlech připojování jističů v rozvaděčích! Co bude k vidění a testování? Například funkční záskokový automat, retrofit s novým jističem 3VA27, způsob ovládání motorového pohonu jističe 3VA ... Ve kterých městech přednášky budou? A konečně, jak se přihlásit?
Technický sešit poskytuje informace o nadproudových spouštích jističů 3VA, včetně detailních technických specifikací, nastavení a aplikací. Obsahuje popisy termomagnetických a elektronických nadproudových spouští, průvodce pro nastavení vypínacích charakteristik, přehled provedení nadproudových spouští a specifické informace o jednotlivých typech nadproudových spouští. Dokument je užitečný pro technické specialisty a inženýry zaměřené na ochranu elektrických obvodů a optimalizaci jejich výkonu. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933