Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

OEZ roadshow16: Rozvodnicové a rozvaděčové skříně Distri


Document Actions
OEZ roadshow16: Rozvodnicové a rozvaděčové skříně Distri
Sortiment rozvodnicových a rozvaděčových skříní Distri zaznamená v roce 2016 celou řadu změn. Nejvíce bude obměněn sortiment rozvodnicových skříní DistriTon, tedy skříní připravených pro montáž modulárních přístrojů, a pak sortiment skříní pro průmyslové aplikace DistriBox. Jaké jsou hlavní novinky a jaké výhody s sebou inovace přináší?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.08.2016

O novinkách v rozvaděčových a rozvodnicových skříních Distri přednášel Petr Brezovský.


DistriTon

Rozvodnicové skříně DistriTon tvoří několik skupin skříní s velkým počtem typů. Jsou to oceloplastové skříně RZA, oceloplechové skříně RZB a RNB, plastové skříně RZG, RNG a RZV a plastové skříně CX a ECO s IP55.


Vzhledem k velkým změnám sortimentu, které odstartovaly na jaře 2016, a nepřehlednému současnému počtu typového označení jsme také přistoupili ke kompletní změně systému typového označení. Změny popisuje tabulka změn DistriTon.

Rozvodnicové skříně RZA
Řada ocelopastových skříní RZA je posílena o provedení určené pro montáž datových a multimediálních rozvodů. Jeho typové označení je RZA-Z-3S14- IT2 a vychází z 3řadé skříně RZA. Je vybavena 1 „U“ lištou pro 14 modulů, 2 perforovanými montážními panely a montážní sadou pro spojování skříní RZA, která spojí základny této datové skříně se základnou standardní RZA vedle sebe a tím velmi usnadní zazdění obou základen.


Rozvodnicové skříně RZB

Zcela nová řada oceloplechových skříní RZB nahrazuje stávající řadu zapuštěných skříní RZB a nástěnných skříní RNB. Zachovává stejné velikosti a vnější rozměry. Razantní změny se týkají vnitřního uspořádání skříní RZB, které nabízí větší komfort pro instalaci, osazení přístroji a především pro vedení a zapojení vodičů uvnitř skříně.

Hlavní výhody skříní RZB:
  • Odnímatelný ocelový rám s dveřmi.
  • Možnost uzamknout zámkem.
  • Svorkové bloky pro N vodiče za proudovým chráničem.
  • Nadstandardní prostor pro vedení vodičů u svorkových bloků, pod „U“ lištami a na bocích skříní.
  • Odnímatelná horní „U“ lišta pro pohodlnější montáž vodičů u svorkových bloků.
  • Zesílený rám a „U“ lišty.
  • Zarážky na „U“ lištách pro vymezení krajních modulů.
  • Ocelové čelní kryty s rychlouzávěry.
  • Základní výbava svorkové bloky, „U“ lišty atd. je stejná jako u původních řad.

 



Rozvodnicové skříně RZI
Další nová řada rozvodnicových skříní RZI nahrazuje stávající řadu ECO, IP55. Jedná se o plastové nástěnné skříně s krytím IP65.

Hlavní výhody skříní RZI:
  • Krytí IP65.
  • Možnost uzamknout zámkem.
  • Nadměrný prostor pro vedení vodičů u svorkových bloků, pod „U“ lištami a na bocích základny.
  • Odnímatelný rám s „U“ lištami.


DistriBox

Nová řada oceloplechových nástěnných rozváděčových skříní NP66 nabízí krytí IP66 a postupně nahradí nyní dodávané skříně NP65.

Hlavní výhody skříní NP66:
  • Vysoká tuhost skeletu.
  • Snadné osazení.
  • Široký sortiment.
  • Vyšší krytí - IP66.


Podrobný popis nových řad rozvodnicových a rozváděčových skříní naleznete v katalozích Rozvodnicové skříně DistriTon (DI03-2016-CZ) a Nástěnné rozváděčové skříně NP (DI02-2016-CZ).

Aktuální papírové katalogy OEZ
si můžete objednat přes Modrou planetu na stránkách OEZ.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Hledáte podrobné informace o tom, jak si vybrat správný jistič, jaké příslušenství k němu můžete získat a jaké má technické parametry? Jaká je možnost přizpůsobení různým potřebám? S čím jsou 3WA kompatibilní? Jak dalece se dají jednoduše upravovat nebo rozšiřovat. V tomto materiálu nalezneme popis online nástroje k jejich konfiguraci. Lepší ovládání a dohled nad spotřebou energie. Krátké pozastavení sledujte zde ...
Měsíc březen je tradičně hlavní informační sezónou. V březnu získáváme nejvíce informací z celého roku a OEZ si k tomuto období připravil opět silné dávky svých přednášek. Jaká budou témata? Letos bude řeč i o pravidlech připojování jističů v rozvaděčích! Co bude k vidění a testování? Například funkční záskokový automat, retrofit s novým jističem 3VA27, způsob ovládání motorového pohonu jističe 3VA ... Ve kterých městech přednášky budou? A konečně, jak se přihlásit?
Technický sešit poskytuje informace o nadproudových spouštích jističů 3VA, včetně detailních technických specifikací, nastavení a aplikací. Obsahuje popisy termomagnetických a elektronických nadproudových spouští, průvodce pro nastavení vypínacích charakteristik, přehled provedení nadproudových spouští a specifické informace o jednotlivých typech nadproudových spouští. Dokument je užitečný pro technické specialisty a inženýry zaměřené na ochranu elektrických obvodů a optimalizaci jejich výkonu. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933