Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

OEZ roadshow16: Lištové pojistkové přístroje Varius


Document Actions
OEZ roadshow16: Lištové pojistkové přístroje Varius
OEZ představila na Roadshow 2016 novinky v portfoliu Varius. Zcela inovovala tvář lištových pojistkových přístrojů. Původní lištové pojistkové odpínače FD a pojistkové lišty FR nahradily nové typy s označením FSD a FSR. Inovace v portfoliu mají hlavně zjednodušit montáž a zajistit lepší odvádění tepla z přístroje. Příslušenství původních přístrojů FD a FR je přitom přímo kompatibilní s novými přístroji.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.08.2016

O novinkách v portfoliu Varius přednášel Ondřej Doležal:


Celý vývoj lištových pojistkových přístrojů byl veden s cílem udržet stejnou technickou úroveň a technické parametry, díky kterým jsou přístroje tak oblíbené mezi našimi zákazníky. Samozřejmě, přinesli jsme i pár novinek, které hlavně mají zjednodušit montáž a zajistit lepší odvádění tepla z přístroje.


I nadále jsou součástí našeho portfolia přístroje velikosti 00, 1, 2 a 3 do 630 A s roztečí přípojnic 100 a 185 mm, které splňují podmínky nejvyššího stupně kategorie užití AC-23B.

Nové lištové pojistkové přístroje FSD a FSR jsou přímou náhradou původních přístrojů FD a FR.


Nově vám vedle původního příslušenství lištových pojistkových přístrojů nabízíme krytí připojovacího prostoru lištových pojistkových odpínačů OD -FSD123 -KPK a jednodušší kontrolu stavu pojistkové vložky pomocí víka s LED signalizací OD -FSD.. -VS.

Příslušenství původních přístrojů FD a FR je přímo kompatibilní s novými přístroji a můžete ho i nadále používat pro obě řady. Provedli jsme jen sjednocení typového označení s ostatním příslušenstvím pojistkových systémů Varius, např.:
KP-F123 -> OD-FS123-KP,
VZ-FD12  -> OD-FSD12-VZ.

Změny v portfoliu lištových přístrojů, stejně jako i další změny v produktové skupině, jsme pro vás kompletně zaznamenali v novém katalogu Pojistkové systémy Varius. Katalog je pro vás k dispozici od podzimu 2015.


Katalog má novou strukturu a formu. Uspořádán je podobně jako nový katalog Modulárních přístrojů Minia, který se setkal s velmi kladnou odezvou.

Katalog je rozdělen do třech hlavních částí:
  • odpínače pojistkových vložek
  • pojistkové vložky
  • technické informace

V první části můžete najít:

  • odpínače, odpojovače a držáky válcových pojistkových vložek
  • řadové pojistkové odpínače
  • lištové pojistkové odpínače a pojistkové lišty

ve druhé části:
  • výkonové pojistkové vložky
  • pojistkové vložky pro jištění polovodičů
  • pojistkové spodky a držáky
  • příslušenství pojistkových vložek
  • pojistkové vložky VN

Poslední část je jako dosud věnována vysvětlení technických pojmů a podmínek použití předtím popsaných přístrojů.

Na začátku jednotlivých kapitol je Přehled provedení, který vám na první pohled umožní seznámit se s jednotlivými přístroji a jejich příslušenstvím. Po úvodních stránkách pokračují stránky s obchodními a technickými údaji k jednotlivým produktům, jak jste byli zvyklí i doteď. Nově ale pod základními informacemi o přístrojích můžete najít i seznam příslušenství, a to ke každé skupině pojistkových přístrojů a pojistkových vložek zvlášť.

Aktuální papírový katalog Varius
si můžete objednat přes Modrou planetu na stránkách OEZ.
 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Hledáte podrobné informace o tom, jak si vybrat správný jistič, jaké příslušenství k němu můžete získat a jaké má technické parametry? Jaká je možnost přizpůsobení různým potřebám? S čím jsou 3WA kompatibilní? Jak dalece se dají jednoduše upravovat nebo rozšiřovat. V tomto materiálu nalezneme popis online nástroje k jejich konfiguraci. Lepší ovládání a dohled nad spotřebou energie. Krátké pozastavení sledujte zde ...
Měsíc březen je tradičně hlavní informační sezónou. V březnu získáváme nejvíce informací z celého roku a OEZ si k tomuto období připravil opět silné dávky svých přednášek. Jaká budou témata? Letos bude řeč i o pravidlech připojování jističů v rozvaděčích! Co bude k vidění a testování? Například funkční záskokový automat, retrofit s novým jističem 3VA27, způsob ovládání motorového pohonu jističe 3VA ... Ve kterých městech přednášky budou? A konečně, jak se přihlásit?
Technický sešit poskytuje informace o nadproudových spouštích jističů 3VA, včetně detailních technických specifikací, nastavení a aplikací. Obsahuje popisy termomagnetických a elektronických nadproudových spouští, průvodce pro nastavení vypínacích charakteristik, přehled provedení nadproudových spouští a specifické informace o jednotlivých typech nadproudových spouští. Dokument je užitečný pro technické specialisty a inženýry zaměřené na ochranu elektrických obvodů a optimalizaci jejich výkonu. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933