Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Akce, Tiskové zprávy

Zlatý AMPER 2022 - Přihlášené a vítězné exponáty

  • 23.05.2022
Zlatý AMPER 2022 - Přihlášené a vítězné exponáty
Současně s tradičním veletrhem AMPER vždy probíhá i prestižní soutěž o nejpřínosnější exponát veletrhu - ZLATÝ AMPER. Letos, po třech letech a dvouleté pauze, se účastnilo 20 vystavujících firem s 22 exponáty. Vždy lze přihlásit exponáty prezentované na tomto veletrhu. U přihlášených novinek se očekávají parametry srovnatelné se světovou úrovní a jejich inovace reagují na vývojové trendy ve svém oboru. Co se po takové době objevuje mezi přihlášenými do soutěže a co bylo nakonec odbornou porotou oceněno?

Siemens na MSV představí neomezené možnosti nekonečných dat

  • 7.11.2021
Siemens na MSV představí neomezené možnosti nekonečných dat
Po roční covidové odmlce, kdy zůstaly brány brněnského výstaviště zavřené, se společnost Siemens vrací, aby představila nejnovější technologie a řešení pro průmyslovou digitalizaci. Motto Siemens pro MSV 2021 zní Neomezené možnosti nekonečných dat. Expozice bude součástí projektu Digitální továrna 2.0. Živé vysílání se všemi vstupy lze sledovat živě od pondělí do čtvrtku na www.Elektrika.TV. Více sledujte zde ...

MSV 2021 v mohutných přípravách, aby znovu představil průmysl budoucnosti

  • 24.05.2021
MSV 2021 v mohutných přípravách, aby znovu představil průmysl budoucnosti
Po měsících personální izolace začíná svítat na opětovná setkání. Brány Mezinárodního strojírenského veletrhu se opět otevřou v listopadu letošního roku. Největší veletrh v Česku odstartuje novou éru výstavnictví. Za nových opatření pro pořádání B2B veletrhů se vrátí možnost osobních jednání na stáncích tak, jak si vzpomínáme. Mezi stěžejní témata se letos zařadí digitalizace průmyslu a pozornost bude věnována také 3D tisku, který v současnosti zaznamenává významný vzestup. Nové průmyslové technologie budou k vidění od 8. do 12. 11. 2021 na výstavišti v Brně.

VolšoHEC RUN 2020 má nový letní termín!

  • 23.07.2020
VolšoHEC RUN 2020 má nový letní termín!
Tradiční štafetový běh v Jedovnicích má nový letní termín! Každý rok se běží kolem rybníku půlmaraton nejen příznivců a přátel PHOENIX Contact. Původní termín byl zrušen letošní virovou krizí. Nový je stanoven na letní období, kdy je pořádání reálné a riziko zrušení a ztrát z toho vyplývajících (jako například v Ostravě) se neočekává. Využijte pokoronavirové možnosti rozhýbání kostí a podpořte tak Mikuláška, Štěpánka a Elišku ...

Uvařte si s WAGEM vlastní pivo a vyhrajte

  • 5.11.2019
Uvařte si s WAGEM vlastní pivo a vyhrajte
WAGO pro své zákazníky připravilo opět zimní akci za nákup svorek, letos spojenou ještě s možností soutěžit o další ceny! Připojte se do tvůrčí a zábavné soutěže a posílejte fotografie svých originálních nápadů přes sociální sítě firmy WAGO. Nakupte ve vašem velkoobchodě 2400ks krabicových WAGO svorek dle vlastního výběru a dostanete sadu na vaření piva. Vymyslete co nejkreativnější název a logo vašeho piva, sdílejte a vyhrajte luxusní pivní ceny!

AMPER 2019 za účasti největších lídrů v oboru

  • 26.02.2019
AMPER 2019 za účasti největších lídrů v oboru
Veletrh AMPER pořádaný společností TERINVEST, který proběhne ve dnech 19. – 22. 3. 2019 na brněnském výstavišti, bude zahájen soutěží o nejpřínosnější exponát – ZLATÝ AMPER. Aktuální trendy z oblasti Průmyslu 4.0, řešení pro inteligentí domy i města. Návštěvníci veletrhu mají jedinečnou možnost získat na jednom místě praktické informace od vystavovatelů těchto chytrých řešení a současně o nich diskutovat na celé řadě odborných konferencí...

Čtvrt století mezinárodní výstavy Infotherma

  • 28.11.2017
Čtvrt století mezinárodní výstavy Infotherma
Tradiční veletrh energetiky a především vytápění Infotherma v lednu 2018 oslaví 25. ročník! Ostravské výstaviště Černá louka opět přivítá výrobce, konstruktéry, projektanty, vědecké pracovníky, ekology a řadu dalších odborníků, kteří se z nejrůznějších pohledů zabývají tepelnou pohodou našich příbytků. Nosnou tématikou Infothermy 2018 bude tolik diskutované „smysluplné využívání obnovitelných zdrojů“. V blízké budoucnosti budou dotěžena ložiska nafty a dalších paliv a zákonitě bude docházet ke zpřísňování pravidel ochrany životního prostředí ...

BVV: MSV 2016 - okno do budoucnosti průmyslových technologií

  • 22.03.2016
BVV: MSV 2016 - okno do budoucnosti průmyslových technologií
V pozitivní atmosféře rostoucí ekonomiky i průmyslové výroby byly na brněnském výstavišti zahájeny přípravy již 58. mezinárodního strojírenského veletrhu. V termínu od 3. do 7. října 2016 se spolu s MSV uskuteční také specializované technologické veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PROFINTECH a PLASTEX. Celkem se očekává účast přibližně 1600 vystavujících firem a 75 tisíc návštěvníků.

MOREK CZ: Společnost představí své značky na veletrhu AMPER 2015

  • 20.03.2015
MOREK CZ: Společnost představí své značky na veletrhu AMPER 2015
Společnost MOREK CZ představí při své premiéře na veletrhu AMPER 2015 v Brně svou kompletní produktovou nabídku. Ta se skládá převážně z produktových skupin CABUR, OUNEVA, TRELLEBORG a CIRPROTEC CPT. Kromě těchto hlavních značek společnost MOREK nabízí další zajímavý elektrotechnický materiál s využitím napříč průmyslovým spektrem. Pro veletrh AMPER MOREK připravil nové katalogy včetně všech aktuálních novinek. Stánek společnosti najdete v hale P.

RITTAL: Vracíme se zpět na veletrh CeBIT v Hannoveru

  • 10.02.2015
RITTAL: Vracíme se zpět na veletrh CeBIT v Hannoveru
Společnost Rittal se letos vrací na veletrh CeBIT v Hannoveru. V termínu od 16. do 20. března 2015 se bude prezentovat v hale 12. Součástí expozice na tomto světově významném IT veletrhu budou inovativní řešení pro modulární, energeticky úsporná a bezpečná datová centra. Zejména flexibilní IT infrastruktura je nezbytná pro návrh plně automatizovaného výrobního procesu v prostředí „Industry 4.0“.

Společnost Radeton zve na Roadshow 2015

  • 14.01.2015
Společnost Radeton zve na Roadshow 2015
Radeton zve své zákazníky na Roadshow po městech celé České republiky. Během druhé poloviny ledna navštíví firma deset měst. Akce pak vyvrcholí na konci dubna v sídle společnosti v Brně, kde vylosují výherce loňské celoroční soutěže o automobil Škoda Octavia II. První zastávkou budou Borovany u Českých Budějovic, kam se tým vydá už 19. ledna. Stávající i potencionální zákazníci se tu seznámí s novinkami, osahají si nové přístroje a zjistí, jak fungují. Zároveň si mohou nechat zkontrolovat své vlastní přístroje.

Třetí ročník veletrhu ElfetexFest Ostrava začíná už 12. listopadu

  • 6.11.2014
Třetí ročník veletrhu ElfetexFest Ostrava začíná už 12. listopadu
Od 12. do 13. listopadu bude v multifunkční aule GONG probíhat třetí ročník veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky ElfetexFest Ostrava. Veletrhu se zúčastní více jak 50 vystavovatelů z řad dodavatelů elektroinstalační a jiné techniky. Návštěvníci se také mohou zúčastnit školení Revize elektrických spotřebičů a nářadí a Aplikace nového souboru norem na návrh a výrobu rozvaděčů. Podrobnosti včetně volné vstupenky na veletrh naleznete v tomto článku.

Čeští elektrotechnici uctili památku Járy (da) Cimrmana

  • 15.10.2014
Čeští elektrotechnici uctili památku Járy (da) Cimrmana
Ve středu 17. září 2014 v 14:46 vyvrcholil vzpomínkový akt na slavného Čecha a geniálního samouka Járu (da) Cimrmana položením kytice u jeho pomníku v Letohradu. Shromáždění elektrotechnici připomněli odkaz tohoto Mistra a v závěru poklekli před jeho pomníkem, aby rozvinuli pentle kytice, kterou vzdali Járovi (da) Cimrmanovi hold. Více informací o této vzpomínkové akci Českomoravské elektrotechnické asociace se dozvíte v tomto článku.

LAPP KABEL: Lapp Kabel zve ke svému stánku na MSV 2014

  • 27.09.2014
LAPP KABEL: Lapp Kabel zve ke svému stánku na MSV 2014
Společnost Lapp Kabel zve své příznivce ke svému stánku na 56. Mezinárodním Strojírenském Veletrhu v Brně. Stánek společnosti bude stát od 29. září do 3. října 2014 na ploše mezi pavilony Z, P a F. Pro návštěvníky je přichystána netradiční prezentace širokého sortimentu produktů a služeb Lapp Group. Budou si moci poslechnout produkty společnosti od kapely Rolling Stones Revival. Více informací se dozvíte v tomto článku.

V Praze se uskuteční První Forum ČR o technice KNX

  • 18.09.2014
V Praze se uskuteční První Forum ČR o technice KNX
Ve středu 24. září 2014 se v Praze uskuteční První Forum České republiky o technice KNX a jejím využití pro řízení domů a budov. Na Foru vystoupí zástupci členských společností KNX Asociace - ABB, Schneider Electric, Siemens a Wago s příspěvky o KNX přístrojích a jejich funkcích. Certifikační školicí středisko KNX na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně na Foru představí certifikační KNX školení. Součástí programu bude i široká diskuse. Účast na Foru je možná po předchozí registraci a je bezplatná.
FIREMNÍ TIPY
Hledáte podrobné informace o tom, jak si vybrat správný jistič, jaké příslušenství k němu můžete získat a jaké má technické parametry? Jaká je možnost přizpůsobení různým potřebám? S čím jsou 3WA kompatibilní? Jak dalece se dají jednoduše upravovat nebo rozšiřovat. V tomto materiálu nalezneme popis online nástroje k jejich konfiguraci. Lepší ovládání a dohled nad spotřebou energie. Krátké pozastavení sledujte zde ...
Měsíc březen je tradičně hlavní informační sezónou. V březnu získáváme nejvíce informací z celého roku a OEZ si k tomuto období připravil opět silné dávky svých přednášek. Jaká budou témata? Letos bude řeč i o pravidlech připojování jističů v rozvaděčích! Co bude k vidění a testování? Například funkční záskokový automat, retrofit s novým jističem 3VA27, způsob ovládání motorového pohonu jističe 3VA ... Ve kterých městech přednášky budou? A konečně, jak se přihlásit?
Technický sešit poskytuje informace o nadproudových spouštích jističů 3VA, včetně detailních technických specifikací, nastavení a aplikací. Obsahuje popisy termomagnetických a elektronických nadproudových spouští, průvodce pro nastavení vypínacích charakteristik, přehled provedení nadproudových spouští a specifické informace o jednotlivých typech nadproudových spouští. Dokument je užitečný pro technické specialisty a inženýry zaměřené na ochranu elektrických obvodů a optimalizaci jejich výkonu. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933