Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

OEZ: Novinky v pojistkových systémech VARIUS


Document Actions
OEZ: Novinky v pojistkových systémech VARIUS
Inovace výrobků je nepřetržitý proces. Společnost OEZ proto každý rok přináší nové produkty v různých oblastech ...
Komerční sdělení, ze dne: 30.06.2008

Novinky v pojistkových systémech VARIUS
Inovace výrobků je nepřetržitý proces. Společnost OEZ proto každý rok přináší nové produkty v různých oblastech, pojistkové systémy nevyjímaje.

Pojistkové lištové přístroje do 160A
V polovině roku byl zahájen prodej nových typů pojistkových lištových přístrojů velikosti 00. V těchto přístrojích lze použít jak nožové pojistkové vložky do 160A velikosti 00, tak i velikosti 000.

Jedná se o pojistkovou lištu pro přípojnicový systém s roztečí 185mm a dva typy pojistkových odpínačů - tzv. krátký pojistkový lištový odpínač, který je vhodný pro přípojnicový systém s roztečí přípojnic 100 mm a dlouhá varianta navržená pro přípojnicový systém s roztečí přípojnic 185mm.

U nových přístrojů dochází ke sjednocení vzhledu s většími velikostmi pojistkových lištových přístrojů OEZ, což významně zlepší výsledný vizuální efekt rozvaděče při kombinované montáži do jednoho rozváděče.

Další nespornou výhodou u nové řady přístrojů je rozšíření nabídky příslušenství a tím navýšení možností použití lištových přístrojů. Jedná se například o variantu přístroje s měřícími transformátory proudu, rozličné typy krytů připojovacích prostorů. Většina příslušenství je nabízena jako samostatná položka. To umožňuje uživateli optimálně sestavit přístroj dle vlastních požadavků, aniž by byl nucen platit za položky, které nevyužije.

Mezi špičkové přístroje se zařadí nové provedení díky dosaženým technickým parametrům a v neposlední řadě také množstvím variant typů připojení, což ocení jak projektanti, tak jistě i osoby pracující s těmito přístroji. Například ke standardní montáži přímo na přípojnice pomocí šroubového spoje nově přibyla možnost montáže bez nutnosti vrtání přípojnic, která urychlí a zjednoduší montáž přístrojů.

Design a provedení pojistkových přístrojů pro nožové pojistkové vložky OEZ je nyní ucelený napříč sortimentem, a proto do budoucna budou tyto přístroje komplexně zastřešeny obchodní značkou VARIUS. Značka VARIUS vychází z variability přístroje, což nové pojistkové lištové přístroje do 160A plně potvrzují.

Podrobnou technickou dokumentaci naleznete v aktuálních katalogových podkladech OEZ s.r.o. nebo na internetových stránkách www.oez.cz.

Konfigurátor VARIUS
Jsme si vědomi, že stále se rozšiřující nabídka pojistkových odpínačů OEZ a jejich příslušenství ztěžuje zákazníkům orientaci napříč sortimentem. Proto jsme pro zákazníky připravili Konfigurátor VARIUS. Tato softwarová aplikace napomůže optimálně navolit typ pojistkového odpínače a požadovaného příslušenství dle zadaných parametrů.

Konfigurátor VARIUS zahrnuje veškeré pojistkové odpínače OEZ a jejich příslušenství. Jedná se o řadové pojistkové odpínače (FH), lištové pojistkové odpínače (FD), odpínače válcových pojistek (OPV) a také odpínače trakčních válcových pojistek (OPT).

Základní ovládání a logika programu je obdobná s již známými konfigurátory jističů MODEION, ARION a rozváděčových skříní DISTRIbox.

Hlavní obrazovka je členěna na karty, na kterých lze volit jednotlivé prvky pojistkového odpínače. Karty jsou tématicky rozděleny na: Typ odpínače, Připojovací sady, Příslušenství a Seznam dílů.

Na záložce Typ odpínače se nastavuje požadované provedení odpínače, jeho základní parametry a požadovaný počet přístrojů. Následující karta Připojovací sady umožňuje specifikovat provedení svorek přístroje, typ připojení popř. připojovací adaptéry.Poslední výběrovou kartou je Příslušenství.

Závěrečná záložka slouží pro vygenerování seznamu navolených položek. Pokud je v programu nahrán ceník, lze také zjistit aktuální cenu objednávky.


Pro větší náhled kliknout.

S takto vytvořeným seznamem jde dále pracovat, tisknout, vložit do objednávky apod. Lze také přímo upravovat počet položek s okamžitou odezvou ceny objednávky.

Pomocí tlačítka Přidat vybrané lze do objednávky přidat další položky dle následného nového výběru.

Výsledný vygenerovaný seznam dílců lze exportovat do aplikace Excel a vytvořit dokument pro objednávku.

Konfigurátor VARIUS je zdarma ke stažení na webových stránkách www.oez.cz v registrované části Modrá planeta, kde jsou k dispozici i platné ceníky pro tento program.

Ing. Pavel Jurajda

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OEZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Hledáte podrobné informace o tom, jak si vybrat správný jistič, jaké příslušenství k němu můžete získat a jaké má technické parametry? Jaká je možnost přizpůsobení různým potřebám? S čím jsou 3WA kompatibilní? Jak dalece se dají jednoduše upravovat nebo rozšiřovat. V tomto materiálu nalezneme popis online nástroje k jejich konfiguraci. Lepší ovládání a dohled nad spotřebou energie. Krátké pozastavení sledujte zde ...
Měsíc březen je tradičně hlavní informační sezónou. V březnu získáváme nejvíce informací z celého roku a OEZ si k tomuto období připravil opět silné dávky svých přednášek. Jaká budou témata? Letos bude řeč i o pravidlech připojování jističů v rozvaděčích! Co bude k vidění a testování? Například funkční záskokový automat, retrofit s novým jističem 3VA27, způsob ovládání motorového pohonu jističe 3VA ... Ve kterých městech přednášky budou? A konečně, jak se přihlásit?
Technický sešit poskytuje informace o nadproudových spouštích jističů 3VA, včetně detailních technických specifikací, nastavení a aplikací. Obsahuje popisy termomagnetických a elektronických nadproudových spouští, průvodce pro nastavení vypínacích charakteristik, přehled provedení nadproudových spouští a specifické informace o jednotlivých typech nadproudových spouští. Dokument je užitečný pro technické specialisty a inženýry zaměřené na ochranu elektrických obvodů a optimalizaci jejich výkonu. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933