Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

OEZ: Nová generace oceloplastových rozvodnicových skříní RZA


Document Actions
OEZ: Nová generace oceloplastových rozvodnicových skříní RZA
Tradiční český výrobce rozvaděčů a přístrojů přichází s novou generací oceloplastových rozvodnicových skříní RZA, které vyplní pomyslnou mezeru v sortimentu mezi současnými plastovými a ocelovými skříněmi. Zároveň nahradí původní oceloplastové skříně, které byly také prodávány s typem RZA. Jaké uvádí OEZ jedinečné vlastnosti? Co vše patří mezi hlavní výhody? Pokud vás zajímají prvky designu a možnosti při montáži, sledujte právě tento článek.
Komerční sdělení, ze dne: 7.05.2014


Již desítky let je OEZ spolehlivou volbou při výběru modulárních přístrojů Minia, tedy jistících, ochranných či ovládacích přístrojů pro bytové, domovní nebo podobné instalace. Rozvodnicové skříně DistriTon pro ně vytvářejí vhodnou základnu pro výrobu osazených rozvodnic.


Čtyřřadá rozvodnice
Pro větší náhled kliknout!

Očekávaná novinka
V současné době OEZ uvádí na trh novou generaci celoplastových rozvodnicových skříní RZA, doplňující sortiment současných plastových rozvodnicových skříní RZG, RNG, RZV a oceloplechových RZB.


Sestavená rozvodnice RZA

Pro větší náhled kliknout!

Zároveň nahradí původní oceloplastové skříně, které byly také prodávány s označením RZA.

Jedinečné vlastnosti
Nové rozvodnicové skříně RZA nejenže plně nahrazují původní RZA, ale svými vlastnostmi a zcela novými konstrukčními prvky velmi usnadňují osazování rozvodnic.


Dostatek prostoru pro připojení vodičů
Pro větší náhled kliknout!

Dostatek místa pro vodiče

Řada rozvodnicových skříní RZA zahrnuje skříně čtyř velikostí, a to jedno-, dvou-, tří- a čtyřřadé. V každé řadě je možné umístit až čtrnáct modulů vedle sebe. Skříň největší velikosti, tedy čtyřřadá, pojme až 56 modulů a i plně osazená modulárními přístroji ještě poskytuje dostatek místa pro vstupní a výstupní vodiče.


Prostor na bocích skříně

Pro větší náhled kliknout!

Zároveň nahradí původní oceloplastové skříně, které byly také prodávány s označením RZA. Jedinečné vlastnosti nové rozvodnicové skříně RZA nejenže plně nahrazují původní RZA, ale svými vlastnostmi a zcela novými konstrukčními prvky velmi usnadňují osazování rozvodnic.

Mezi hlavní výhody patří:
  • nadstandardní prostor
  • elegantní design
  • komfortní výbava
  • pohodlná montáž

Nadstandardní prostor

Uvnitř skříně výrobci rozvodnic naleznou nadstandardně velké místo pro připojování vodičů PE a N do svorkových bloků, a to i v případě, že je použita propojovací lišta v horních svorkách modulárních přístrojů. Vedení vodičů na výšku základny usnadňuje dostatečný prostor na bocích skříně vybavený záchytnými zarážkami. Zvětšená rozteč jednotlivých řad o 10mm, tedy 135mm, usnadňuje zapojení vodičů do svorek modulárních přístrojů.


Oblíbený čelní design zůstal zachován
Pro větší náhled kliknout!

Elegantní design

Zákazníky oblíbený čelní design původních RZA je zachován i u nových skříní. Plechový rám a dveře vystupují ze zdi po instalaci pouhých 7mm. Výztuha brání stažení boků při montáži ploché. Uzavírací systém je zapuštěn a překryt páčkou, která se používá k odblokování dveří a zároveň jako madlo k jejich otevření. Pod tuto páčku lze také umístit zámek (příslušenství).


Sestava standardního balení
Pro větší náhled kliknout!

Komfortní výbava

Rozvodnicové skříně RZA jsou kompletně vybaveny pro montáž modulárních přístrojů a jejich instalaci již v základním balení. Jsou složeny z několika dílů, které je možné velmi snadno oddělit od sebe. Tím např. výrobce rozvodnic oddělí samostatnou základnu a předá ji na stavbu k zazdění. Ostatní díly mohou být uloženy v papírové krabici a zůstanou čisté. Základní balení RZA obsahuje nejen komponenty skříně, jako jsou základna, odnímatelný rám s lištami ve tvaru U, čelní kryt, rám s dveřmi, ale také hlavní svorkovnicové bloky PE a N, přídavný svorkovnicový blok pro připojení vodičů N za chráničem a záslepky. Dále jsou v balení montážní úchyty na zeď, dvě vodováhy (přední a zadní) pro usnadnění instalace základny do zdi, a výztuha, která zabrání prohnutí základny při jejím zazdívání za použití montážní pěny.


Zvětšená rozteč jednotlivých řad
Pro větší náhled kliknout!

Pohodlná montáž
Základní výbava naznačuje, že rozvodnicové skříně RZA i jejich montáž jsou podřízeny pohodlí:
  • zadní vodováha usnadňuje zakreslení niky na zeď ,
  • přední vodováha a montážní úchyty zajišťují upevnění základny v nice,
  • výztuha nedovoluje stažení stran základny při jejím utěsnění montážní pěnou v nice a následně ji chrání před stavebními nečistotami,
  • na sádrokartonové příčky lze RZA upevnit jednoduchými montážními úchyty do dutých stěn.

Odnímatelný a samonosný rám s lištami tvaru U je navržen pro osazení v základně dvojím způsobem:
  • jako celistvý rám osazený modulárními přístroji Minia s jednotlivými propojenými řadami,
  • z rámu je možné vyjmout jednotlivé lišty a osazovat samostatně.

Elektronaut nalezne podrobnosti zde.


Aktuální papírový katalog rozvodnic RZA od OEZ
si můžete objednat přes Modrou planetu na stránkách OEZ.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Hledáte podrobné informace o tom, jak si vybrat správný jistič, jaké příslušenství k němu můžete získat a jaké má technické parametry? Jaká je možnost přizpůsobení různým potřebám? S čím jsou 3WA kompatibilní? Jak dalece se dají jednoduše upravovat nebo rozšiřovat. V tomto materiálu nalezneme popis online nástroje k jejich konfiguraci. Lepší ovládání a dohled nad spotřebou energie. Krátké pozastavení sledujte zde ...
Měsíc březen je tradičně hlavní informační sezónou. V březnu získáváme nejvíce informací z celého roku a OEZ si k tomuto období připravil opět silné dávky svých přednášek. Jaká budou témata? Letos bude řeč i o pravidlech připojování jističů v rozvaděčích! Co bude k vidění a testování? Například funkční záskokový automat, retrofit s novým jističem 3VA27, způsob ovládání motorového pohonu jističe 3VA ... Ve kterých městech přednášky budou? A konečně, jak se přihlásit?
Technický sešit poskytuje informace o nadproudových spouštích jističů 3VA, včetně detailních technických specifikací, nastavení a aplikací. Obsahuje popisy termomagnetických a elektronických nadproudových spouští, průvodce pro nastavení vypínacích charakteristik, přehled provedení nadproudových spouští a specifické informace o jednotlivých typech nadproudových spouští. Dokument je užitečný pro technické specialisty a inženýry zaměřené na ochranu elektrických obvodů a optimalizaci jejich výkonu. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933