Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

OBO: Systémy instalačních přístrojů


Document Actions
OBO: Systémy instalačních přístrojů
Každý elektrikář přichází do styku s instalačními přístroji, zejména pak se zásuvkami a vypínači. V popisovaném technickém katalogu OBO naleznete právě komponenty zaměřené na tuto oblast. Jedná se o katalog rozdělený na dvě skupiny. Jak podrobně je katalog napsán, co vše v něm nalezneme a pro koho je publikace určená? Seznamte se s krátkou recenzí katalogu známé značky OBO Bettermann právě v tomto vydání.
Karel Herma, ze dne: 10.06.2014


Instalační přístroje dnes potkáváme na každém rohu. Pokud se někde objeví elektroinstalace, objeví se i vypínače, zásuvky, krabice a další věci s tím spojené. Katalog OBO, který leží přede mnou, je zaměřený právě na tuto oblast. Jedná se o oranžovo-bílý sešit velikosti A4 o 227 stránkách, který je rozdělen na dvě části. První je zaměřena na textový popis jednotlivých oblastí a druhá část obsahuje objednací čísla.


Pro větší náhled kliknout!


Hned po otočení titulní stránky narazíme na obsah. Je přehledný, čitelný a přesně na místě, kde má být. Co v katalogu tedy nalezneme?

  • Pomůcky pro projektování
  • Systémy zásuvek Modul 45
  • Systémy zásuvek a příslušenství pro instalaci Modul 45 connect
  • Spínací a připojovací přístroje Modul 45
  • Modul 45, řešení datové techniky
  • Modul 45, multimediální řešení
  • Modul 45, řešení vestavby přístrojů pod i nad omítku
  • Řešení vestavby přístrojů pro systémy Rapid 80 a ISS
  • Systémy pro pracoviště, jednotky DESKBOX a ohebný kanál
  • Systémy pro pracoviště IAS
  • Průmyslové systémy a speciální zásuvková zařízení
  • Systémy rozvodu energie
  • Rejstřík

Co se týče orientace v katalogu, tak ta je ulehčena podobsahy jednotlivých kapitol uvedených výše. Nyní se zaměřme na první část katalogu, tedy na popis jednotlivých produktů. Jedná se o "poctivé" vysvětlení toho, k čemu je daná věc určena. Na množství napsaného textu se dle mého názoru nešetřilo, proto lze najít i takové informace jako: "jak danou věc nainstalovat, jaké přináší výhody nebo na jaké doplňky myslet".


Pro větší náhled kliknout!


Svým zpracováním si katalog dokážu představit v rukou několika skupin lidí, a to jsou projektanti, elektrikáři a investoři. Ti se zde mohou dozvědět zajímavé informace o produktech, které budou namontovány na jeho objekt.

Takovou zajímavostí, na kterou jsem narazil téměř zkraje katalogu, jsou týdenní žaluziové hodiny. Lze s nimi ovládát rolety nebo markýzy, a to jak v automatickém, tak manuálním režimu. Je možnost naprogramovat až 24 spínacích hodin a naprogramované hodnoty zůstávají v paměti po výpadku napájení 30 minut.


Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr:
Celkové provedení katalogu hodnotím velice kladně, jde o přehledně zpracovanou publikaci, kde člověk přesně najde co hledá a to jak po stránce informativní, tak i objednacích čísel. Rozhodně doporučuji prozkoumat tento technický sešit i vám!

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o aktuální
papírový katalog Systémy instalačních přístrojů OBO

ZAŽÁDAT NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Příběh starého elektrikáře, parťáka Elektromontážních závodů, který měl bohaté zkušenosti z prostředí v těžkém průmyslu a na sklonku života se setkal s novodobým elektromateriálem. Honza vzpomínal na své začátky, nástroje a zařízení, s nimiž pracoval, zejména pak na příchytky SONAP. Během jedné soukromé cesty do Německa náhodou objevil třmenové příchytky, které považoval za natolik úžasné, že se místních doptával dál. Příběh naznačuje důležitost mít správné nástroje a materiály ve svém oboru. Mladým elektrikářům doporučuje hledat nejlepší nástroje a učit se od zkušených odborníků ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933