Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

OBO: Katalog systémů ukládání vedení LFS


Document Actions
OBO: Katalog systémů ukládání vedení LFS
Řešíte uložení vedení v interiérech kanceláří, technických místnostech, dílnách, laboratořích? Dnes pro správný výběr potřebujeme znát mnoho alternativ. Rozhodnutí ovlivňují nejen technické parametry ale i designové provedení. Lišty, parapetní kanály, tvarovky, sloupy ... Ale naleznete zde i rozplétací kanály do rozvaděčů! Seznamte se s obsahem katalogu renomovaného výrobce v této krátké recenzi ...
Jiří Macháček, ze dne: 29.09.2017


Na způsobu uložení vedení záleží opravdu mnoho. Z pohledu provozovatele systémů jde o funkčnost a bezpečnost a pohledem investora spíše i design. Naším úkolem je často nalézt rovnováhu mezi všemi požadavky a vejít se do plánovaného rozpočtu. Proto máme pod kontrolou všechny výrobce úložných systémů a katalog systémů ukládání vedení LFS od OBO BETTERMANN je jeden z důležitých.


Provedení katalogu
je podle firemního manuálu OBO, tedy systém rozložení informací plně koresponduje s katalogy jiných systémů této značky. V tomto případě jde  o více než 500 stránek lakovaného papíru s barevným potiskem. Preciznost provedení potvrzují výseky stránek u jednotlivých kapitol, což podstatně urychluje práci s vyhledáváním. Hřbet je lepený, ale tak pevně, že se žádnému z mých kolegů nepodařilo jej provozně zničit.

Pro větší náhled kliknout!

Z obsahu katalogu:
V tomto technickém sešitě nalezneme systémy pro uložení vedení především do interiérů administrativních budov, i když se překryv do jiných situací předpokládá.

  • Systémy plastových kanálů pro ukládání vedení WDK
  • Systémy kanálů pro ukládání vedení WDKH bez halogenů
  • Systémy kovových úložných kanálů LKM
  • Systémy kanálů s patkovou lištou SKL
  • Systém propojovacích kanálů VK, systém Dahl
  • Propojovací kanál VKH, systém Dahl, bez halogenů
  • Kanál pro vestavbu přístrojů Rapid 45-2 – plastové systémy
  • Kanál pro vestavbu přístrojů Rapid 45-2 – hliníkové systémy
  • Kanál pro vestavbu přístrojů Rapid 80 – plastové systémy
  • Kanál pro vestavbu přístrojů Rapid 80 – bezhalogenové plastové systémy
  • Kanál pro vestavbu přístrojů Rapid 80 – systémy z ocelového plechu
  • Kanál pro vestavbu přístrojů Rapid 80 – hliníkové systémy
  • Příslušenství kanálů pro vestavbu přístrojů
  • Systémy instalačních sloupů ISS
  • Vestavba přístrojů



Provedení detailů:
Hned zkraje za obsahem si můžeme povšimnout dalšího seznamu. Jde o pomůcky pro projektování. Další prvek dobře provedené technické podpory. U jednotlivých kapitol je podrobně rozepsáno a zobrazeno vše o principech správného navrhování konkrétního sortimentu. Detaily jednotlivých prvků obsahují název, popis, typ materiálu, objednací číslo, rozměry, barvu, počty v balení, hmotnost, okótovanou perokresbu a fotografii. Pro lepší představu nechybí u každé kapitoly velký obrázek použití v praxi.


Můj závěr:
Pokud pracujete s tímto sortimentem delší dobu, víte, že je návrh úložných tras jednoduchý. Případy, kdy si nejsme jistí, řešíme zvednutím telefonu a konzultací s technickou podporou. Ovšem takovou potřebu jsme měli asi dvakrát v případě velínu a jedné neobvyklé kanceláře. Samotný katalog je intuitivní a řekl bych, že je téměř učebnicí pro začínající elektrotechniky. Toto vydání rozhodně patří do naší technické knihovny.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog systémů pro ukládání vedení OBO Bettermann
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933