Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

OBO: Katalog systémů pro zachování funkčnosti při požáru BSS


Document Actions
OBO: Katalog systémů pro zachování funkčnosti při požáru BSS
Přicházíte k zakázce kde je nutné řešit protipožární odolnost nebo zachování funkčnosti při požáru? Nezasvěcený člověk se často mylně domnívá, že jde o "parketu" hasičů. Nikoliv! Vše začíná u projektanta. Pokud ovšem takový konstruktér nemá bohatou praxi v navrhování elektroinstalace v takovém typu prostředí, stává se, že je následný výsledek nedostatečný. Aby se projektant stal odborníkem, nestačí se seznámit pouze s příslušnou ČSN. Je nutné znát mnoho dalších souvisejících podrobností. Proto pro všechny zájemce o tuto oblast vznikl tento produktový katalog ...
Karel Herma, ze dne: 18.06.2014

Leží přede mnou poslední vydání katalogu OBO BETTERMANN s názvem "Systémy se zachováním funkčnosti, návrh a realizace". Publikace není silná, má pouze 127 stran a opticky je toto vydání rozděleno na dvě části. V první polovině jsou detailně popsány všechny prvky spojené s funkční integritou. Druhá část je zaměřena na výrobkovou oblast.

1

Funkčností při požáru se zabýváme obvykle u: restaurací, výškových budov, shromaždištích osob, hotelů, v energetice, průmyslu a v dalších prostředích podobného charakteru. Co tedy v katalogu nalezneme?

OBSAH
  • Základní informace
  • Návrh a montáž kabelových žlabů s funkčností
  • Návrh a montáž kabelových žebříků
  • Návrh a realizace stoupacích tras s funkčností
  • Návrh  a realizace jednotlivého uložení s funkčností
  • Upevnění kabelových tras ke stavební konstrukci
  • Výrobková část

Co se týká provedení katalogu samotného, je třeba říci, že všechny katalogy OBO jsou precizního provedení a nalezneme tam vše co je třeba znát. Proto i zde je obsah a vůbec samotná navigace tam, kde má být.

3
Pro větší náhled kliknout!

Líbí se mi praktické srovnání normových a nenormových kabelových nosných systémů. Z krátkých dvou odstavců rychle pochopíme v čem se liší normový systém konstrukce od nenormového. Obě skupiny zde mají vypsané své přednosti, proto lze i rychlím srovnáním zjistit, který systém se více hodí použít. Touto jednoduchou cestou můžeme ušetřit nemalé finance.

Podle mého názoru publikaci nejvíce ocení projektanti, elektrikáři a technici, pohybující se v oblasti protipožárních systémů.

4 5
Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr
Musím přiznat, že mám rád katalogy, které mi sdělují více, než pouhý obrázek a objednací číslo. Tento sešit je zpracován do posledního potřebného detailu tak, jak je koneckonců u této značky zvykem. Od publikace tohoto typu očekávám základní osvětlení problému, kterému se věnuje a až po té informaci, kde a jak objednat. Toto vydání je podle mého gusta.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o tento aktuální
papírový katalog produktů OBO Bettermann
ZAŽÁDAT NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933