Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

OBO: Katalog systémů pro zachování funkčnosti při požáru BSS


Document Actions
OBO: Katalog systémů pro zachování funkčnosti při požáru BSS
Přicházíte k zakázce, kde je nutné řešit protipožární odolnost nebo zachování funkčnosti při požáru? Nezasvěcený člověk se často mylně domnívá, že jde o "parketu" hasičů. Nikoliv! Vše začíná u projektanta. Pokud ovšem takový konstruktér nemá bohatou praxi v navrhování elektroinstalace v takovém typu prostředí, stává se, že je následný výsledek nedostatečný. Aby se projektant stal odborníkem, nestačí se seznámit pouze s příslušnou ČSN. Je nutné znát mnoho dalších souvisejících podrobností. Proto pro všechny zájemce o tuto oblast vznikl produktový katalog ...
Vilém Gracias, ze dne: 18.06.2011


Funkčností při požáru se zabýváme obvykle u: restaurací, výškových budov, shromaždištích osob, hotelů, v energetice, průmyslu a v dalších prostředích podobného charakteru.

1

Pokud otevřeme katalog OBO Bettermann s označením BSS, hned v úvodu nás krátce seznamuje o stanovení požadavků, co jsou to obecné podmínky zajištění, kde se zachování funkčnosti vyžaduje.
V dalším úvodu nalezneme definici kabelové trasy s funkční integritou. Dozvíme se, které zákony a vyhlášky ČR a SR tuto problematiku zmiňují. Jakým způsobem se provádí zkoušky, doklady a schválení pro systémy s funkční integritou.

3
Pro větší náhled kliknout!

Líbí se mi praktické srovnání normových a nenormových kabelových nosných systémů. Odkazují na technické předpisy zkušebny PAVUS. na konci stránky také naleznete větu, která definuje, co se za normový žlab nepovažuje. Pokud si chcete udělat lepší představu o přednostech obou variant, OBO na vás myslelo stručným srovnáním s vyznačením předností.

Co vše v katalogu nalezneme?
  • Pomůcky pro projektování
  • Návrh a montáž kabelových žlabů s funkčností
  • Návrh a realizace stoupacích tras s funkčností
  • Návrh a realizace jednotlivého  uložení  s funkčností
  • Výrobková část


4 5
Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr:
Katalog je zpracován do posledního potřebného detailu tak, jak je koneckonců u této značky zvykem. Musím přiznat, že mám rád katalogy, které mi sdělují více než pouhý obrázek a objednací číslo. Od katalogu technického typu očekávám základní slabikář problematiky, který mi sděluje všechny primární informace. Pokud chci vědět víc, přihlašuji se na technické školení.

A to vše tento technický sešit splňuje beze zbytku.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog systémů pro zachování funkčnosti při požáru BSS
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933