Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

OBO: Katalog podlahových systémů UFS


Document Actions
OBO: Katalog podlahových systémů UFS
Rozvody v podlahách nových administrativních budov jsou dnes téměř standard. K pracovním stolům se bude stále přivádět nn a data. Uživatel vidí maximálně zásuvky v podlažní krabici. Elektrotechnik to ovšem vidí v podstatně širších souvislostech! Jaký typ, jakou průchodnost nebo jaké krytí zvolit? Sledujte krátkou recenzi na Katalog podlahových systémů UFS od OBO.
Miroslav Minařík, ze dne: 14.09.2015


Rozvody v podlahách nových administrativních budov jsou dnes téměř standard. K pracovním stolům se bude stále přivádět nn a data. Uživatel ovšem vidí maximálně zásuvky v podlažní krabici. Elektrotechnik to vidí v podstatně širších souvislostech! A o tom je i tento katalog.


Provedení katalogu
Provedení odpovídá "německém" standardu renomovaných značek. To česky znamená, že jde o bytelné provedení, které jen tak nezničíte, přičemž obsah je více než zajímavý.

Pevný hřbet drží pohromadě téměř 500 křídových stránek s barevným obsahem. Pro rychlé nalezení příslušné části sortimentu velice pomáhají výseky v otevřené části katalogu. Jednoduchým hmatem se dostávám na úvodní dvojstránku kapitoly. Veliký obrázek s popisem, k čemu slouží, a s dalšími možnostmi vpravo, je opravdu velice přehledným podáním.




Obvykle by následovala tabulka s parametry a objednacími čísly. Tu zde samozřejmě nalezneme také. Ovšem v případě, že nebyl konkrétní prvek dostatečně popsán, je mu ještě před typovými tabulkami věnován prostor pro vysvětlení funkce, nebo pro názornou grafickou ukázku pozic všech souvisejících částí systému.

Jednotlivé prvky jsou pak zobrazeny obrázkem vedle typové tabulky. Ta prozrazuje rozměry, typ, balení, hmotnost a další důležité proměnné daného sortimentu.



Co v katalogu najdeme
Samozřejmě při téměř pěti stech stranách bude co zkoumat. Koneckonců takový systém má dost prvků, s kterými nutno počítat v úvahách projektů. Tedy stručně:
  • pomůcka pro projektování
  • systém kanálů zalitých do mazaninou EUK
  • systém otevřených kanálů OKA, uložených v mazanině
  • systém otevřených kanálů OKB, uložených v mazanině
  • kanálové systémy pro vestavbu přístrojů od výšky mazaniny 55mm
  • systém kanálů uložených v mazanině EBK, uzavřený
  • systémy do betonu IBK
  • systém instalačních kanálů na podlahu AIK
  • přístrojové jednotky GES
  • rámové a nivelizovatelné kazety
  • kazety pro vysoká zatížení
  • montážní systémy pro instalační přístroje
  • přístrojové nástavce s přesahem přes podlahu
  • podlahové vývody a kompletní řešení
  • instalační komponenty pro dvojité a duté podlahy
  • instalační přístroje Modul 45
  • protipožární systémy UFS


Uvedený informační materiál je v češtině, což je stále velice důležitým parametrem pro mnoho českých elektrotechnických odborníků.

Koho katalog osloví
Zaujme všechny ty, kteří navrhují elektroinstalační trasy. Pro všechny tyto osoby je řešení uložení posledních metrů společným jmenovatelem. Ať to jsou projektanti, nebo třeba řemeslníci improvizující nečekanou změnu v projektu.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o aktuální papírový
katalog podlahových systémů OBO UFS

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933