Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OBO: Dělená vývodka utěsní i ukončený kabel (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.01.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OBO: Dělená vývodka utěsní i ukončený kabel


OBO: Dělená vývodka utěsní i ukončený kabel
Dělené kabelové průchodky do kulatých otvorů jsou alternativou ke klasickým průchodkám, umožňují však protahovat i konfekcionované kabely. Protáhnout kabel vývodkou a prostupovanou stěnou umíme, v tom žádný problém není. Pokud ovšem nepotřebuje vyměnit za provozu poškozenou vývodku nebo opatřit již ukončený kabel průchozím těsněním tohoto typu. OBO přichází s dělenou vývodkou, která podobné problémy řeší a v dostupném provedení ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.01.2018



Kabelové vývodky slouží jako ochrana při prostupu kabelu stěnou skříně, rozvaděče či krabice. Kabelová vývodka na rozdíl od průchodky kabel nejen utěsní, ale také zajistí proti vytržení.




Dělená kabelová vývodka je velice oblíbeným řešením při neobvyklých situacích na montážích nebo údržbě. Na ostravské výstavě v multifunkční hale Gong jsme namířili kameru na Václava Čermáka z OBO BETTERMANN.



Princip konstrukce vývodky není neznámý. U běžné protahovací je kabel protažen gumovým kroužkem, který utahováním utěsní prostor mezi ním, stěnami vývodky a chráněným vedením. Utěsnění je rovnoměrné. Matice vývodky má vnitřní konus. Ten při utahování matice rovnoměrně tlačí na těsnící gumový kroužek. Ten snižuje svůj průchozí otvor ...





Dělená vývodka OBO pomůže každému, kdo potřebuje dodatečně utěsnit průchod kabelu stěnou. Je samozřejmě nutné počítat, pokud utěsňujeme např. kabel na konci opatřený konektory, na dělený průchozí otvor.

Očekávejte provedení ve velikostech M16, M20, M25, M32, M40, M50 a M63. Dělitelnou vývodkou mohou procházet jeden až tři kabely nebo vodiče podle typu těsnící gumové vložky. Pokud se dodrží závazný návod výrobce, lze zajistit stupeň krytí IP67. Jsou vyráběny z bezhalogenových plastů odolných proti UV záření ve dvou barevných provedeních. V barvě světle šedé a černé. Tento sortiment lze očekávat u všech dobrých smluvních velkoobchodních prodejců OBO BETTERMANN.






POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog ukládacích a upevňovacích systémů OBO BETTERMANN
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.