Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

O motorech #6: Proč provádět diagnostiku poruchy motoru na místě?


Document Actions
O motorech #6: Proč provádět diagnostiku poruchy motoru na místě?
Poruchu motoru mohou způsobit věci, které s elektromotorem na první pohled vůbec nesouvisí. To je hlavní důvod, proč provádět diagnostiku problému přímo na místě u zákazníka a ne v servisu. Vibrace, které motor poškodí, mohou být způsobené jiným zařízením nebo třeba narušeným prouděním kapaliny v porubí. Další příklady diagnostiky neobvyklých příčin poruch motorů se dozvíte v šestém díle seriálu o motorech.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.05.2015
reklama


V tomto díle seriálu o elektromotorech s Lubomírem Kastnerem jsme se zaměřili na diagnostiku příčin poruch motoru přímo na místě.



Kdo je Lubomír Kastner
Lubomír Kastner v mládí maturoval v oboru. Nyní pracuje ve firmě zabývající se servisem motorů na pozici zkušebního a reklamačního technika. Zároveň se zabývá vyvažováním a vibrodiagnostikou, ale i různými speciálními pracemi, jako je například navíjení magnetů, cívek či renovace historických motorů. Do jeho pracovní náplně patří i výjezdy a práce u zákazníků. Zjišťuje závady a příčiny poruch i stav ložisek bez demontáže, provádí vibrační diagnostiku a montáž elektromotorů a jejich dalších komponentů.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933