Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

O motorech #1: Jaké jsou nejčastější chyby v zapojení?


Document Actions
O motorech #1: Jaké jsou nejčastější chyby v zapojení?
Zapojujete nový náhradní elektromotor přesně podle zapojení toho starého bez ohledu na informace na štítku a bez předchozího měření? Pak se podle Lubomíra Kastnera dopouštíte nejčastější chyby v zapojování motorů. Vhodné není ani používání jednoduché měřící techniky typu vadaska. Ta totiž nezjistí přechodové stavy, porušení spoje nebo narušené izolační stavy. Jaké měřící přístroje mají elektrikáři používat?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 20.02.2015
reklama

V prvním díle seriálu o motorech jsme se zaměřili na chyby v jejich zapojování. Co o chybách říká Lubomír Kastner, kterému na zkušebně denně projde rukama několik elektromotorů?



Kdo je Lubomír Kastner
Lubomír Kastner v mládí maturoval v oboru. Nyní pracuje ve firmě zabývající se servisem motorů na pozici zkušebního a reklamačního technika. Zároveň se zabývá vyvažováním a vibrodiagnostikou, ale i různými speciálními pracemi, jako je například navíjení magnetů, cívek či renovace historických motorů. Do jeho pracovní náplně patří i výjezdy a práce u zákazníků. Zjišťuje závady a příčiny poruch i stav ložisek bez demontáže, provádí vibrační diagnostiku a montáž elektromotorů a jejich dalších komponentů.


JAKÉ ČASTÉ CHYBY V
ZAPOJENÍ MOTORŮ ŘEŠÍTE VY?
Podělte se s námi v níže uvedení diskusi!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 8)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933