Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

O čem byl letošní první sjezd Clusters 2010-1?


Document Actions
O čem byl letošní první sjezd Clusters 2010-1?
Již tradičně pořádá portál Elektrika.cz dvakrát ročně setkání ověřených elektrotechniků. V lednu se takové setkání konalo již po 8. v řadě. O čem byl letošní první sjezd Clusters? Probíraly se otázky týkající se diskuzí, budoucnosti výstav, výhod minulé i současné doby nebo si účastníci jen přátelsky popovídali. Více zde ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 1.05.2010
reklama

Již tradičně pořádá portál Elektrika.cz dvakrát ročně setkání ověřených elektrotechniků – Cluster. O Clusteru bylo již napsáno dost, přesto stále dostáváme dotazy, co je tento Cluster zač.
Jedná se o skupinu lidí, kteří se nebojí prokázat svoji totožnost a stejně tak se nebojí v diskuzích říct svůj názor, aniž by se potřebovali skrývat za falešnou masku nějakého anonyma. Ne vždy mají všichni na všechno stejný názor, ale vzájemné protikladné názory obohatí nejednoho uživatele diskuzí.

Clusteráci pak mají možnost se osobně setkat, a to pravidelně večer před konáním Celostátního setkání elektrotechniků.
V lednu se takové setkání konalo již po 8. v řadě.

Pojďme se v krátkosti podívat, jaká témata se probírala.
Věčně probíraným tématem jsou diskuze a její pravidla, jak psát příspěvky. Bohužel se stále najdou lidé, kteří neumějí/nechtějí si přečíst instrukce, jak zadat příspěvek. Věřte ale, že tato pravidla mají své odůvodnění, a to z toho důvodu, aby se dalo s příspěvky dále pracovat, třídit a spojovat do souvislostí.

Říká se, že Amper je svátkem elektrotechnika a očekává se, že si nenechá takovou událost ujít. Jak je to v současnosti s návštěvou veletrhů obecně? Ví opravdu vystavovatel, co návštěvník očekává a naopak? K tomuto tématu padalo hodně poznámek, a to i hodně různorodých i striktních. Skoro všichni se však shodli na tom, že doba, kdy se nové informace hledaly na stáncích, je pryč.

Pokud přispíváte do diskuzí, určitě vám nejsou neznámé systémy hodnocení přispěvatelů. Ale jak hodnotit objektivně? V našem případě také musíme brát v potaz fakt, že na diskuzích se setkávají dvě skupiny uživatelů, a to odborníci a laici. Není výjimkou, že se laici ptají na odborné záležitosti souvisejícími s elektrickými zařízeními, do kterých nesmí zasahovat. V tom okamžiku odborníci přestávají radit a světe div se .. Hned to jsou lumpové a vydřiduši, kteří chtějí oškubat každého, kdo by chtěl jen vyměnit žárovku! Jaký tedy zvolit způsob hodnocení, aby bylo objektivní a vyrovnané?

Byly za „totáče“ lepší ceny? Je dnes větší výběr materiálu? Otázka „Co bylo v elektrotechnice před revolucí lepší než dnes“ vyvolala smích, nicméně se podařilo vytvořit docela dlouhý seznam mluvící pro dobu minulou i dobu současnou. Shodli byste se s účastníky Clusteru?

Odpovědi na tyto otázky a další máte možnost vidět zde ...

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933