Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Novinka: Předplatné elektronických knih vydavatelství IN-EL


Document Actions
Novinka: Předplatné elektronických knih vydavatelství IN-EL
Digitalizace prorůstá skrze naši populací rychleji, než by kdo čekal. Přesto, že máme k papírovým puplikacím určitý nostalgický vztah, tržní mechanismy nás přepínají na digitální platformy. Kam se to máte přepínat? Tak, kde naleznete vše a hned. Vydavatelství IN-EL vydává svoje nejpopulárnější tituly elektronicky za paušál. A bez DRM!
Miroslav Minařík, ze dne: 17.10.2012


Tak opravdu Jan Lojkásek dokončil svůj dlouho připravovaný projekt elektronických knih. K podobnému modelu směřuje patrně i BEN Technická literatura, ale IN-EL je tu první. A se zajímavým byznys modelem. Předplatné jsem vyzkoušel od objednání až po tisk vybraných částí.

Oč jde?
Pokud nebudou na našem trhu funkční rychlé mikroplatby je roční předplatné hned další zajímavou možností. Po zaplacení se vám zpřístupní možnost "KNIHY KE STAŽENÍ", které lze stahovat na libovolná zařízení. Příznivou zprávou je skutečnost, že pdf není chráněno DRM, či File Open modulem jako u ČSN.



Jak je bráněno kopírování?
Dokument pdf je otevřený s možnosti kopírování textu a neomezeného tisku na libovolné tiskárny (i virtuální). V zápatí každé stránky je vepsán uživatel licence.



Je šíření povoleno?
Samozřejmě není. Na publikace se vztahuje Autorský zákon jako na jakoukoliv jinou knihu.



Příjemné funkce v textu
jsou aktivní odkazy, které vás jednak posouvají po textu, ale také odkazují na jiná místa na internetu. Co určitě ocení každý, jsou nalinkovaná číselná označení norem. První kliknutí vás zavede na iisel.com, kde se dozvíte základní anotaci linkované normy, dál v textu naleznete přímý odkaz na stažení ČSN v pdf ze služby ÚNMZ, resp. ČSN online. Jde samozřejmě placenou službu jiné společnosti. Odkazy mi bohužel fungovaly pouze na PC, na Ipadu nikoliv.




Je to výhodné?
Samozřejmě nemohu mluvit za druhé, alespoň za přátele, s kterými jsem to konzultoval. Za stanovených finančních podmínek získáváte všechny publikace převedené do elektronické podoby po dobu 12 měsíců ke stažení. Kromě výše zmíněných funkcí aktivních odkazů spatřuji výhodu v aktuálnosti v případě, že vyjde nové vydání publikace. Osobně oceňuji čtení na iPadu, protože tento typ literatury si nevychutnávám u kávy a v hlubokém křesle.





Můj závěr
Vzhledem k množství informací, nám všem nezbývá nic jiného, než digitalizace a hledání právě potřebných fragmentů vědomostí. Proto těm, kteří chtějí mít svá rozhodnutí pod kontrolou, mohu toto řešení vřele doporučit.




Finanční stránka
Roční poplatek 1.100Kč bez DPH, každých následujících 12 měsíců udržovací poplatek 600Kč bez DPH


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 14)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Ve světě elektrotechniky, kde aktualizace informací a praktických znalostí jsou klíčové pro bezpečnost a efektivitu práce, přichází kniha "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky" jako praktický a důležitý zdroj pro profesionály i studenty. Tato příručka, uznávaná zkušenými elektrikáři pro svou ucelenost, aktualizaci a přístupnost, nabízí více než 20 pomůcek a je pravidelně aktualizována v souladu s nejnovějšími normami. S přidáním nových pomůcek a aktualizovaných informací, se kniha stává ještě cennějším průvodcem v praktickém světě elektrotechniky. Krátké pozastavení nad touto publikací naleznete zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933