Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

PHXC: Nové kompaktní konektory pro LED aplikace řady PTF a PTSM


Document Actions
PHXC: Nové kompaktní konektory pro LED aplikace řady PTF a PTSM
LED pásky se masívně rozšiřují a pronikají naprosto všude. Jak takovou svítící metráž spolehlivě a rychle spojovat? Phoenix Contact nabízí novou řadu miniaturních konektorů řady PTF flexibilní páskové aplikace. Konektory se vyrábějí v bílém provedení a jsou navrženy speciálně pro LED aplikace. Mohou vést proud až 10A a pracují s napětím až 25V.
Komerční sdělení, ze dne: 28.02.2014


PTF konektory zajišťují spojení např. dvou LED pásků nebo lze do nich zapojit vodiče o průřezu 0,34 mm2. K dispozici jsou ve variantách se dvěma a čtyřmi póly. Rozteč mezi jednotlivými póly je 1,8 mm. Konektory jsou osazeny zářezovými kontakty, které umožňují velice snadnou rychlou instalaci a zapojení.


Celková výška konektoru je pouhých 4,2mm a šířka 9,2mm. Konektory jsou tak vhodné pro instalaci do 8mm širokých LED pásků v lištových profilech. Integrovaný pojistný mechanismus zajišťuje spolehlivé zapojení do PCB. Nové PCB svorky a zásuvné konektory řady PTSM v bílém provedení disponují výškou pouze 5 mm a jsou tak vhodné pro zástavbu do aplikací i s velmi malým nebo omezeným prostorem, např. LED světla v obytných i průmyslových budovách a také ve veřejných osvětleních.


Konektory jsou navržené pro jmenovité napětí až 160V a proudem až 6A při max. průřezu vodičů 0,75mm2. Miniaturní LED konektory řady PTSM jsou osazené zásuvnými pružinovými Push In kontakty. Vyrábějí se ve variantách od dvou až do osmi pólů, mezi nimiž je rozteč 2,5mm. Zároveň jsou dostupné ve dvou variantách montáže na PCB a to v SMD a THR provedení. Všechny výše uvedené konektory pak splňují třídu nehořlavosti V0 podle normy UL94.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální katalog
konektorů Phoenix Contact

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
PHOENIX CONTACT, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933