Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Opět rudá revoluce?


Document Actions
dehroll_2.jpg
Chystá se obsazení dalších prostorů díky novinkám? Pravděpodobně jako první přinášíme nové produkty v oblasti ochrany před přepětím!. Od našeho zpravodaje na veletrhu Hannover Messe 19.04. - 24.04.2004...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.04.2004

Firma DEHN konečně oficiálně prezentuje velké množství novinek, kterými opět potvrzuje pozici lídra v oblasti ochrany před přepětím. Z novinek, které jsme stačili zaregistrovat vybíráme pouze dvě. Informace jsou zatím kusé a lze očekávat jejich zveřejnění v České republice v příštím měsíci, takže můžeme naše čtenáře informovat s podstatným předstihem.
Pořízené fotografie byly pořízeny z velké vzdálenosti a neoficiálně, protože jsem v tu dobu neměl ještě vyřízenou novinářskou akreditaci.

DEHNblock Maxi: zapouzdřený svodič bleskových proudů, s ochrannou úrovní 2,5kV. Nejen, že obsahuje technologii RADAX-Flow, která zabezpečuje spolupráci s předřazeným jištěním (to znamená, že na rozdíl od jiných jiskřišť nevyhodí pojistky), ale navíc pro dosažení koordinace s následným svodičem přepětí není potřeba oddělovací tlumivka, nebo délka vodiče.
Takže se jedná zařízení, které má stejnou ochranou úroveň jako měl starý DEHNventil (který je ale vyfukující a nyní se prodává pod označením VGA 280), ale na bázi nevyfukujícího jiskřiště. Dá se říci, že nahrazením nového DEHNventilu kombinací DEHNblock Maxi – DEHNguard se dosáhne stejné ochranné úrovně, otázkou zůstává cena výrobků, ale lze očekávat přijatelnou cenovou úroveň vzhledem k cenové politice firmy, která je špičkou v oboru.  Ať již parametry nebo pověstnou kvalitou a ceně za DEHNventil, který ač stále parametry nepřekonán, je možné jej pořídit za rozumnou cenu.

Z dalších novinek mne nejvíce zaujaly přepěťové ochrany na více než 1000V (až do 51kV), čímž tato firma bourá léty známé omezení svého portfolia výrobků, které kromě ochranných a pracovních pomůcek byly určeny pouze pro aplikace do 1000V.
Na náš dotaz na novinky nebyli na zastoupení v Praze v minulý týden schopni odpovědět a v současné době teprve novinky připravují pro český trh.

Vzhledem k zajímavým parametrům novinek, se budeme snažit Vám opět s předstihem přinést další podrobnosti.

Rollo Tomàsi

Takže pokud se chcete dozvědět více, vyzvěte zastoupení o detailní technické informace k novým výrobkům. A nebo přispějte do diskuze.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933