Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: UVEX má především chránit (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.01.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

UVEX má především chránit


uvex_per.jpg
Značka UVEX, kterou určitě znáte, protože ji u nás proslavily především lyžařské brýle. Ovšem tento výrobce toho vyrábí podstatně více!
Jaroslav Borovec, ze dne: 27.01.2003

Společnost Uvex založená v roce 1926 vyrábí ochranné pomůcky a udává takt ve vývoji a produkci těchto materiálů ve světě. Specializuje se totiž výhradně na odvětví ochrany lidského těla při práci.

Založil ji Philipp M.Winter, jehož kariéra začala po první světové válce, kdy zprvu pracoval jako exportní obchodník s Portugalskem a Španělskem. Po obchodních úspěších v Barceloně se vrátil zpět do Německa, kde založil v Bavorsku firmu zabývající se optikou. Výrobou se ovšem začal zabývat až po druhé světové válce.

Kolem roku se 1962 se změnila v rodinnou společnost zabývající se optikou a ochranou očí. Zprvu vyráběli pouze sluneční brýle pod značkou UVEX (Ultra Violet Excluded). Později pod stejnou značkou se rozšířil nabízený sortiment pro sport a volný čas. Výroba se rychle rozšířila a dokonce i za oceán.

Dnes tato společnost vyrábí široký sortiment produktů tohoto zaměření, které splňují všechny požadované parametry.

Takže v jejím výrobním programu naleznete tyto produkty:

Zajímavá je možnost u ochranných přileb, kde již od 25ks nechat vytisknout logo své firmy.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.