Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

NOARK: Katalog instalačních a kompaktních přístrojů - JISTIČE a VYPÍNAČE 2012


Document Actions
NOARK: Katalog instalačních a kompaktních přístrojů - JISTIČE a VYPÍNAČE 2012
Máte již katalog nové značky na trhu s jističi? Výrobce, který vstupuje na evropský trh s určitou jistotou. Má znalosti, zkušenosti a výborné technické zázemí. Co všechno z jistících přístrojů nyní nabízí? Podívejte se na tento katalog jističů a vypínačů!
Igor Nováček, ze dne: 13.04.2012
reklama


I když mám jasno v globální výrobě a distribuci, přece jen jsem se zaváděním značky NOARK v ČR trošku váhal. Ovšem jak se říká "zdání klame". Český trh může být sice konzervativní, ovšem tržní ekonomika má svá pravidla, která jsou často nad subjektivní názor. 
NOARK má odběrateli co nabídnout. A to je největší nebezpečí pro jeho stávají konkurenci. 

1

Mám před sebou útlý technický sešit rozvaděčových jističů a vypínačů. Jeho obsah je stručný a jasný:
  • instalační jističe 10kA
  • instalační jističe 6kA
  • příslušenství instalačních jističů
  • kompaktní výkonové jističe
  • příslušenství kompaktních výkonových jističů
  • vypínače

3 4
Pro větší náhled kliknout!

Výrobce u každého typu uvádí
jmenovitý proud, počet pólů, charakteristiku, objednací číslo, typové číslo a počet kusů v balení. Další informace se dozvíme z technické přílohy za produkty. Uvádí se například podrobnosti o pomocných a signalizačních kontaktech, vypínacích, nadpěťových a podpěťových spouštích, chráničovém modulu.

Z elektrických vlastností výrobce uvádí
IEC/ČSN se kterou je produkt ve shodě, jmenovité pracovní a minimální napětí, jmenovitá frekvence, jmenovitá vypínací schopnost, jmenovitý proud, vypínací charakteristiky, impulsní výdržné napětí, izolační napětí, mechanická a elektrická životnost, třída selektivity, maximální předřazená pojistka, dokonce i uvedená strana síťového připojení!  


5
Pro větší náhled kliknout!

Z mechanických vlastností výrobce uvádí
šířka a výška přístroje, výška výřezu v krycí desce, způsob montáže, stupeň krytí, druh svorek, průřez připojovacích vodičů, utahovací moment svorek, tloušťka propojovací lišty, okolní teplota, nadmořská výška, relativní vlhkost, odolnost vůči teplu a vlhku, stupeň znečištění, instalační třída.

Nechybí technická okótovaná perokresba přístrojů, schémata zapojení, grafy vypínací charakteristiky, tabulka závislosti vypínacích charakteristik na teplotě.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 14)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
KOPOS Kolín dodává unikátní výrobek na trhu - praktické elektroinstalační lišty ELEGANT, které na trhu nabízí jako jediný výrobce. Vaše kabely vedené na stěnách s nimi budou v přehledném, bezpečném a především elegantním kabátě ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933