Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: NOARK: Katalog instalačních a kompaktních přístrojů - JISTIČE a VYPÍNAČE 2012 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.04.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

NOARK: Katalog instalačních a kompaktních přístrojů - JISTIČE a VYPÍNAČE 2012


NOARK: Katalog instalačních a kompaktních přístrojů - JISTIČE a VYPÍNAČE 2012
Máte již katalog nové značky na trhu s jističi? Výrobce, který vstupuje na evropský trh s určitou jistotou. Má znalosti, zkušenosti a výborné technické zázemí. Co všechno z jistících přístrojů nyní nabízí? Podívejte se na tento katalog jističů a vypínačů!
Igor Nováček, ze dne: 13.04.2012



I když mám jasno v globální výrobě a distribuci, přece jen jsem se zaváděním značky NOARK v ČR trošku váhal. Ovšem jak se říká "zdání klame". Český trh může být sice konzervativní, ovšem tržní ekonomika má svá pravidla, která jsou často nad subjektivní názor. 
NOARK má odběrateli co nabídnout. A to je největší nebezpečí pro jeho stávají konkurenci. 

1

Mám před sebou útlý technický sešit rozvaděčových jističů a vypínačů. Jeho obsah je stručný a jasný:

3 4
Pro větší náhled kliknout!

Výrobce u každého typu uvádí
jmenovitý proud, počet pólů, charakteristiku, objednací číslo, typové číslo a počet kusů v balení. Další informace se dozvíme z technické přílohy za produkty. Uvádí se například podrobnosti o pomocných a signalizačních kontaktech, vypínacích, nadpěťových a podpěťových spouštích, chráničovém modulu.

Z elektrických vlastností výrobce uvádí
IEC/ČSN se kterou je produkt ve shodě, jmenovité pracovní a minimální napětí, jmenovitá frekvence, jmenovitá vypínací schopnost, jmenovitý proud, vypínací charakteristiky, impulsní výdržné napětí, izolační napětí, mechanická a elektrická životnost, třída selektivity, maximální předřazená pojistka, dokonce i uvedená strana síťového připojení!  


5
Pro větší náhled kliknout!

Z mechanických vlastností výrobce uvádí
šířka a výška přístroje, výška výřezu v krycí desce, způsob montáže, stupeň krytí, druh svorek, průřez připojovacích vodičů, utahovací moment svorek, tloušťka propojovací lišty, okolní teplota, nadmořská výška, relativní vlhkost, odolnost vůči teplu a vlhku, stupeň znečištění, instalační třída.

Nechybí technická okótovaná perokresba přístrojů, schémata zapojení, grafy vypínací charakteristiky, tabulka závislosti vypínacích charakteristik na teplotě.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.