Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Senzory i-bus EIB


Document Actions
seneib_14.jpg
Co jsou to u EIB senzory? Jaké mohou senzory být? Drobný přehled některých prvku naleznete zde. Senzory převádí různé fyzikální veličiny do formátu datového telegramu, který se šíří po sběrnici.
Igor Nováček, ze dne: 24.06.2004

Podívejme se na různá provedení senzorů v systému EIB. Společnost ABB dodává několik designů, z kterých si mnozí vyberou ten správný.

design jednoduchý
ovladač
vícenásobný
ovladač
ovladač
s termostatem
senzor
solo®
senzor
future
senzor
alpha exclusive®
senzor
alpha nea®
senzor
Bush - triton®
Ovládací panel
TP EIB

Jakou funkci mají v systému senzory?
EIB vytváří v budovách síť "snímačů" (senzory)  a "spouštěčů" (akčních členů), které spolu vzájemně komunikují po sběrnici tvořené dvěma dráty. Takový systém dokáže regulovat teplotu, světlo. Dokáže ovládat v závislosti na jiných okolnostech klimatizaci, okenní žaluzie, uzavírání dveří apod.

Kde se systém EIB uplatní?
Systém EIB se úspěšně aplikuje v rodinných domech, administrativních budovách, kulturních a sportovních areálech. Snadná instalace a následná možnost změn ve funkčnosti a ovládání přesvědčí nejednoho investora o správné volbě.

Jak senzor reaguje?
Senzory převádí různé fyzikální veličiny do formátu datového telegramu, který se šíří po sběrnici. Senzor jako tlačítko reaguje na stisk.... Na tento telegram reagují jiné prvky, které k tomu zmocníme naprogramováním.. Například senzor deště, síly větru nebo nám známé čidlo pohybu nebo také přítomnosti převede skutečnost na informaci a ta je rozeslána po celé budově.....

Kde najdu více příbuzných přístrojů?
Pokud Vás tento sortiment zajímá, pak jej naleznete v katalogu Busch-Jaeger 2004. Tento katalog je pouze v anglickém a německém jazyce a mohou jej dostat pouze vážní zájemci o tuto problematiku.

Pokud vám tento katalog může být užitečný při výkonu vašeho povolání, zkuste  si o něj zažádat.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933