Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Na SČE po Internetu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.12.2002
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Na SČE po Internetu


Skutečnost, že přibývá nových služeb, je nepřehlédnutelná. Některé pomíjíme, protože se domníváme, že to nepotřebujeme....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 25.12.2002

Na prvním ročníku libereckého ElektroFestu jste mohli shlédnout stánek SČE, která prezentovala některé nové (aktuální) služby zákazníkům.

To, co se opravdu líbilo i nám, je skutečnost, že konečně můžete komunikovat s energetikou také elektronicky. Prakticky komunikovat tehdy, když zrovna potřebujete vy, nikoliv když mají otvírací dobu.

Co tedy je takového zajímavého?
Registrovaní zákazníci mohou on-line sledovat informace o jednotlivých odběrech včetně technických údajů, informace o stavu a vyrovnání zákaznických účtů. Jednou z nejužitečnějších služeb je možnost změny zálohy a samoodečtu elektroměru přímo v zákaznickém informačním systému, který se provozuje na platformě SAP.

Samoodečet
je služba, která registrovaným zákazníkům (i koncovým) umožní aktuální zadání stavu elektroměru. Pokud zákazník chce aktuální řádné vyúčtování, například když mění sazbu.

Změna zálohy
touto službou můžete operativně manipulovat s výškou zálohy v případě, že se vám např. nečekaně zvýší odběr.

Registrace a přístup na www
Pokud nejste zákazníkem SČE jediné co můžete je demo. Demo ovšem v tom smyslu, že si pouze prohlédnete několik stránek demonstračně vyhotovených. Nikoliv tedy, že byste si zadávali data a systém by s vámi komunikoval v režimu demonstrace.
Pokud jste odběratel SČE pravděpodobně vám přišel doporučený dopis se smlouvou, v kterém také naleznete jméno a heslo. Pak si opravdu opevněte nervy pro zadání vstupního formuláře, který je vskutku uživatelsky nepřívětivý.  Energetika upozorňuje, že pokud se překročí určitý počet neplatných zadání, tak se váš přístup zablokuje a budete si muset zažádat znovu o zaslání jména a hesla poštou, což se mi jeví jako ne zrovna šťastné. Z pohledu bezpečnosti zákazníka je to zřejmě účinné, ale v rozporu s filozofií nabízené služby.

Jak to celkově vidíme?
Pozitivně! Není divu, že se tato vymoženost zákazníkům líbí. Registrovaných jsou již tisíce. Pokud máte dotazy jak to chodí v oblasti SČE, samozřejmě se můžete informovat na bezplatné zákaznické lince SČE (800 900 600) nebo se podívat na www.sce.cz.

Uvedená společnost předkládá veřejnosti toto motto:

Elektřina, kterou vám budou závidět

Nevím, zda bude někdo závidět zrovna tu energii, ovšem služby, které se nabízí jsou opravdu praktické.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.