Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

NIZKYTARIF.net pomáhá s nalezením platných časů tarifů


Document Actions
NIZKYTARIF.net pomáhá s nalezením platných časů tarifů
Opravdu máte přehled o nízkých a vysokých tarifech dodavatelů energie? Pokud si nejste jistí, můžete použít novou webovou pomůcku nizkytarif.net. Přehledným zpracováním problematiky získáte přehled o aktuálních stavech a také o podmínkách jednotlivých sazeb. Uvedený zdroj se vám bude hodit pro vaše zákazníky, kterým tak snadněji vysvětlíte princip a parametry poskytování elektrické energie ...
Komerční sdělení, ze dne: 16.10.2013
reklama


Nový web nizkytarif.net pomáhá s nalezením platných časů tarifů nízké energie. Mnoho domácností a firem využívá sazbu elektřiny, která zahrnuje dva tarify. V prvním tarifu platíme za kWh elektřiny plnou cenu, v druhém je cena snížena. Řada z nás si ani neuvědomuje, že časy přepínání jsou pevně dané a lze je získat dopředu.


Právě touto problematikou se zabývá nizkytarif.net z rodiny Snižujeme.cz. Nizkytarif.net poskytne rychlou zkratku na ta správná místa, kde je možné získat časy sepínání. Přestože se jedná o jakýsi druh rozcestníku, poskytuje navíc mnoho dalších rad a informací. Jednou z nich je např. rozsáhlá databáze HDO přijímačů, které jsou v České republice využívány. V kombinaci s infografikou lze jednoduše zjistit, kde hledat HDO kód, podle kterého se zmiňované časy určí. Stránky poskytují návod, jak zjistit tyto časy krok za krokem.



Jak začít šetřit s nízkým tarifem?
Znáte časy sepínání nízkého tarifu? Proces, který se odehrává při ohřevu vody, je v zásadě automatický. Distributor elektřiny se postará o přepnutí vašeho elektroměru a vy někdy ani nepoznáte, že právě svítíte či vaříte v tarifu nízké energie. Bojlery sice mívají vizuální kontrolu ohřevu, málo kdo si jí však všimne. Prvním krokem k úsporám je tedy identifikace času provozu nízkého tarifu. Je nutné vyhledat kód, podle kterého se určí časy provozu snížené ceny za elektřinu.



Jakmile budou známy časy provozu, není nic jednoduššího než zapínat spotřebiče právě v této době. Řada moderních myček či praček už obsahuje funkcionalitu odloženého startu, a proto je využívání levné elektřiny o to snazší. Neplaťte více než musíte. Naučte se využívat nízký tarif a ušetřete na elektřině!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933