Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Návrh ESČ na vytvoření Elektrotechnického grémia


Document Actions
Návrh ESČ na vytvoření Elektrotechnického grémia
Při Hospodářské komoře České republiky po mnoho let fungovala takzvaná „elektrotechnická sekce“, kde se setkávali představitelé elektrotechnických spolků a společně jednali o elektrotechnických záležitostech. Rozhodnutím představenstva Hospodářské komory byla elektrotechnická sekce zrušena a elektrotechnika byla zařazena do působnosti Živnostenské sekce, kde již nebude prostor probírat dopodrobna elektrotechnickou problematiku. Proto vznikl návrh na vytvoření nového Elektrotechnického grémia, jehož první zasedání se uskuteční v Praze dne 15. ledna 2015.
Autorský článek, ze dne: 6.12.2014
reklama


Mnoho let platilo, že při Hospodářské komoře ČR fungovala tzv. „elektrotechnická sekce“, kde se setkávali představitelé elektrotechnických spolků a společně jednali o elektrotechnických záležitostech. Vzhledem k tomu, že představenstvo Hospodářské komory, které bylo zvoleno na květnovém sněmu, se rozhodlo změnit strukturu sekcí, byla elektrotechnická sekce zrušena a elektrotechnika byla zařazena do působnosti Živnostenské sekce, kterou vede viceprezident HK ČR Roman Pommer. Je možné, že ještě bude nově zřízena sekce pro vyhrazená technická zařízení (plyn, elektrika, tlak a zdvih) a elektrotechnika by pak byla nově zařazena pod tuto sekci. Nicméně ať už bude elektrotechnika v gesci Živnostenské sekce nebo sekce VTZ, nebude ani v jedné ze sekcí prostor probírat dopodrobna elektrotechnickou problematiku.

Z výše uvedeného důvodu si Vás tímto dovoluji oslovit s návrhem na vytvoření společné elektrotechnické pracovní skupiny, kterou si dovoluji pracovně nazývat „Elektrotechnickým grémiem“ (dále jen EG). Byl bych velmi rád, kdyby bylo prostřednictvím EG možno navázat na tradici elektrotechnické sekce HK ČR a prohloubit spolupráci mezi jednotlivými spolky. Základní principy EG jsou nastaveny zcela úmyslně velmi obecně, aby nebyly diskriminující pro žádný spolek. Konkrétní pravidla budou závazně domluvena až na prvním jednání tak, aby se k nim mohli všichni vyjádřit a bylo možno dosáhnout společného kompromisu.

Jako představitel autorizovaného živnostenského společenstva HK ČR si Vás tak dovoluji pozvat na první zasedání EG, které se uskuteční v Praze dne

15. ledna 2015.

Dovoluji si všechny představitele jednotlivých elektrotechnických spolků, kteří mají zájem společně se podílet na EG, požádat aby potvrdili svoji účast na e-mailovou adresu radek.rousar@elektrosvaz.cz, a to nejpozději do 19. prosince 2014. V potvrzení účasti uveďte své jméno a příjemní, telefonní a e-mailový kontakt a elektrotechnický spolek, který zastupujete (popřípadě i údaje o druhém zástupci za daný spolek). Na základě Vašeho potvrzení účasti Vám bude zaslána pozvánka s přesnými údaji o místu konání (místo konání bude upřesněno dle počtu přihlášených účastníků), a to nejpozději do 5. ledna 2015.


Autor:  Mgr. Radek Roušar, prezident Elektrotechnického svazu českého (ESČ)

Návrh základních principů Elektrotechnického grémia naleznete zde.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ESČ Elektrotechnický Svaz Český
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933