Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

MSV 2013: Strojírenský veletrh o klíčových tématech průmyslu


Document Actions
MSV 2013: Strojírenský veletrh o klíčových tématech průmyslu
Od 7. do 11. října 2013 se na brněnském výstavišti uskuteční již 55. mezinárodní strojírenský veletrh. Pořadatelé očekávají 1500 vystavujících firem ze všech klíčových průmyslových oborů, od výroby obráběcích strojů až po elektrotechniku a automatizaci. Kdo ještě zvažuje účast, neměl by s přihláškou dlouho otálet. Turecko jako partnerská země ročníku bude zastoupeno přibližně padesáti firmami, což otevírá řadu příležitostí k ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.10.2013


Od 7. do 11. října 2013 se na brněnském výstavišti uskuteční již 55. mezinárodní strojírenský veletrh. Pořadatelé očekávají 1500 vystavujících firem ze všech klíčových průmyslových oborů, od výroby obráběcích strojů až po elektrotechniku a automatizaci. Kdo ještě zvažuje účast, neměl by s přihláškou dlouho otálet.
"Se zájmem o účast jsme spokojeni a pavilony jsou již téměř zaplněny. Pro firmy, které se chtějí prezentovat na letošním ročníku a vybrat si výstavní plochu podle svých představ, je nejvyšší čas se přihlásit, protože volných míst už není mnoho,"  říká ředitel MSV Jiří Rousek.


Opět vysoká zahraniční účast.
Stejně jako v minulých letech, i letos se přibližně třetina vystavovatelů hlásí ze zahraničí, především pak z Německa, Slovenska, Turecka a Itálie. Turecko jako partnerská země ročníku bude zastoupeno přibližně padesáti firmami, což otevírá řadu příležitostí k navázání kontaktů na tomto dynamicky se rozvíjejícím trhu. Dále se do Brna vracejí firmy z Velké Británie a Španělska včetně obchodní komory a mezi nová teritoria patří také Dánsko. Vedle tradičně se účastnících zahraničních firem se představí také zcela noví vystavovatelé, mj. z Polska, Německa, Rakouska, Itálie nebo Rumunska. Řada zemí se opět prezentuje oficiálním stánkem. Zajímavostí bude expozice Udmurtské republiky z Ruska, sdružující šest vystavovatelů. K zemím, které se prezentují oficiální expozicí, se po delší době opět připojila také Velká Británie. Její stánek připravuje Asociace strojírenského průmyslu a UK Trade & Investment. Tradiční kolektivní expozice chystá německá spolková země Bavorsko a Spolkové ministerstvo vzdělávání a výzkumu, z dalších zemí pak Slovensko, Rusko, Čína, Francie, Švýcarsko a Rakousko.




Hlavním tématem je AUTOMATIZACE
Hlavním tématem MSV 2013 bude projekt AUTOMATIZACE - průřezová prezentace měřící, řídící, automatizační a regulační techniky, která je součástí všech deseti oborových celků veletrhu. Vzhledem k významu průmyslové automatizace a trvalému zájmu vystavovatelů se pořadatelé rozhodli povýšit původní bienále na každoroční součást MSV. Účast v projektu AUTOMATIZACE přináší firmám několik významných benefitů. Především jde o zviditelnění automatizační techniky v rámci portfolia MSV a ve výstavních pavilonech. Na automatizaci se klade důraz v propagaci a medializaci MSV. Odborní návštěvníci jsou cíleně oslovováni s informacemi o oborových novinkách a trendech v průmyslové automatizaci. V rámci prestižní soutěže Zlatá medaile se uděluje speciální cena nejlepšímu exponátu z oboru průmyslové automatizace, měřicí, řídící, automatizační a regulační techniky. A v neposlední řadě se tématu automatizace cíleně věnuje také odborný doprovodný program, jehož součástí budou tradiční konference Vize v automatizaci a Machines Communicate.

V čele s lídry oborů
Kvalitně zastoupen bude i obor elektronika, automatizace a měřicí technika s firmami jako Mitutoyo, Balluff, KUKA, National Instruments, ABB či Olympus Czech Group. Samozřejmě nechybí ani společnost Siemens, která se zúčastnila všech dosavadních ročníků MSV. „Již tradiční účast na vystavovatelské akci, jejíž význam přesahuje hranice České republiky, je pro nás vítanou příležitostí pro setkání se stávajícími i potenciálními zákazníky, kteří mají zájem o špičkové vybavení v oblasti řízení obráběcích strojů. Veletrh samotný a jeho doprovodné akce rovněž velmi silně rezonují v odborných, ale i obecných médiích, což nám umožňuje komunikovat aktivity společnosti Siemens a její nabídku pro průmyslovou výrobu nejen směrem k odborné, ale také širší laické veřejnosti, “ říká ředitel obchodního úseku Motion Control Jiří Karas. Součástí expozice Siemens bude mj. prezentace softwaru a služeb v oblasti řízení životního cyklu výrobků - Product Lifecycle Management. K vidění bude také oběžné kolo vodní turbíny či automatická převodovka DQ200, která se používá ve vozech značky Škoda, VW, Seat a Audi. Obě tyto komponenty s vysokými nároky na přesnost výroby spojuje precizní zpracování na obráběcích strojích vybavených řídicím systémem Sinumerik z produkce společnosti Siemens, “ dodává Jiří Karas.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933