Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

MOREK: Představení vlajkové značky CABUR


Document Actions
MOREK: Představení vlajkové značky CABUR
Obchodní společnost MOREK CZ představuje svou vlajkovou loď - italskou značku CABUR. Firmy spolu v létě letošního roku uzavřely smlouvu o obchodní spolupráci. MOREK CZ se tak stal exkluzivním distributorem značky CABUR na trzích nejenom České a Slovenské republiky, ale také v Estonsku, Litvě a Lotyšsku. Předmětem zastoupení v ČR a SR je kompletní portfolio elektrotechniky, elektroniky, instalačních produktů a výrobků pro fotovoltaiku. Podrobnosti o portfoliu značky CABUR se dozvíte v tomto článku.
Jan Vejvoda, ze dne: 12.12.2014


Italská společnost CABUR Srl uzavřela s obchodní společností MOREK smlouvu o obchodní spolupráci. Italský výrobce podpisem smlouvy ukončil mnohaletou částečnou rozpolcenost v dodávkách na český a slovenský trh. Současný způsob dodávek přes jednoho autorizovaného distributora umožňuje značce CABUR využít vzájemných synergických efektů produktových řad.

Značka CABUR je na českém trhu synonymem elektrotechnického spojovacího materiálu, zejména řadových svorek řady CBD, respektive novějších CBC. Povědomí o nabídce elektronických produktů je na tuzemském trhu výrazně menší. Předmětem zastoupení v ČR a SR jsou však veškeré zájmy společnosti CABUR, tzn. portfolio elektrotechniky, elektroniky, instalačních produktů a výrobků pro fotovoltaiku. Nosným programem v zastoupení na Českém a Slovenském trhu jsou elektrotechnické spojovací systémy a elektronické produkty.

CABUR – Elektronické produkty pro elektrická zařízení
Společnost CABUR Srl patří v Itálii mezi největší výrobce elektro materiálu jako jsou spínané zdroje, měniče, převodníky, spojovací a instalační materiál, průmyslové značení, atd. Klíčovou komoditu výrobního programu tvoří spínané zdroje a stejnosměrné měniče DC/DC. Společnost CABUR Srl se dlouhodobě věnuje vývoji v oblasti spínaných zdrojů a měničů. Svoje výsledky vývoje prezentuje v nabídce několika typových řad spínaných zdrojů v různých provedeních určených pro nejnáročnější průmyslová odvětví. Hlavní prioritou ve vývoji a výrobě zdrojů je ochrana životního prostředí a s tím související maximální účinnost spojená s dlouhou životností. Tímto aspektem se zdroje CABUR odlišují od mnohé konkurence.

Nabídka zdrojů je rozdělená na jednofázové, univerzální a třífázové s výstupním napětím 5 – 170Vdc a výstupním výkonem 15W – 2,4kW.

           CABUR - sestava spínaných
            zdrojů různých provedení          CABUR - sestava  řadových svorek

    
Pro větší náhled klikněte!

Konstrukce všech typů zdrojů umožňuje instalaci na DIN lištu. Všechny typy zdrojů jsou vybaveny výstupní ochranou proti zkratu a jsou odolné proti krátkodobému přetížení až do několikanásobku výstupního jmenovitého proudu.

Zdroje jsou také standardně vyráběny a dodávány v redundantním provedení bez dalších dodatečných příslušenství. Tato provedení zdrojů jsou schopna samostatně řídit paralelní chod do jedné sítě se stejnoměrným zatížením všech spolupracujících zdrojů.
                               
CABUR - schéma zapojení řízeného paralelního chodu (redundantní provedení)

     
Pro větší náhled klikněte!




CABUR - jednofázové zdroje

Pro větší náhled klikněte!

Jednofázové zdroje

Konstrukce těchto zařízení je rozdělena do dvou provedení. První variantou je jednoduché provedení s napájecím napětím pouze 90-264Vac, s výstupním napětím 24Vdc o výkonech 85-480W.

Druhou variantou jsou zdroje s napájením 90-264Vac, nebo 100-345Vdc, výstupním napětím 5-72Vdc o výkonech 15-500W.

CABUR - blokové schéma zapojení univerzálních zdrojů (1-2-3 fáze)


Pro větší náhled klikněte!

Vícefázové zdroje
Jedná se univerzální řadu zdrojů pod označením CSW, které mohou pracovat v režimu 1 fázovém, 2 fázovém, 3 fázovém režimu, nebo jako měnič stejnosměrného napětí DC/DC. Široká škála výstupních napětí 12-72Vdc plně pokrývá běžně požadované ovládací nebo silové obvody o výkonech až do 500W. Všechny zdroje této řady jsou vybaveny signalizací provozního stavu s indikačním kontaktem.

CABUR - výstupní svorkovnice třífázového zdroje s řízeným výstupním napětím

Pro větší náhled klikněte!


Třífázové zdroje

Tato řada spínaných zdrojů muže pracovat pouze v režimu třífázového napájení. Provedení všech typů má sloužit především k napájení silových obvodů (pohony DC motorů). Těmto požadavkům odpovídá rozsah výstupních napětí 24-170Vdc o výkonu až 2,4kW. Všechny zdroje této řady jsou odolné proti velkému přetížení, což odpovídá charakteru využití, současně jsou vybaveny signalizací provozního stavu s indikačním kontaktem.

Měniče DC/DC

Významnou skupinu zdrojů tvoří stejnosměrné měniče DC/DC v napájecích napětích 12-110Vdc a výstupních napětích 12-48Vdc. Hodnoty napájecích napětí mohou být proměnné a výstupní hodnoty napětí jsou regulovatelné. Všechny převodníky jsou vybaveny signalizací provozního stavu.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální elektronický katalog
produktů značky Cabur zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

MOREK CZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933