Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

MODUS: Katalog Zářivková, výbojková a nouzová svítidla 2014-2015


Document Actions
MODUS: Katalog Zářivková, výbojková a nouzová svítidla 2014-2015
Projektujete nebo plánujete osvětlení v administrativních budovách? V této krátké recenzi jsem se podíval na katalog českého výrobce nejen mřížkových osvětlovacích těles. Velice pěkně zpracovaný informační materiál podrobně a názorně popisuje celou škálu vyráběných produktů. Zhruba 116 stránek těžšího barevného křídového papíru má pevnou lepenou vazbu. Katalog, kterým listuji, byl k dispozici na dílně a evidentně ho nikdo nešetřil. A vazba přesto drží.
Miroslav Minařík, ze dne: 11.08.2015
reklama


"Mezi výrobci mřížkoviny jako by se ustálila voda," řekl mi jeden obchodník, který se mnou před dvaceti roky "honil" světelné projekty. Ať to je, nebo není pravda, z mého pohledu zájem u výrobců být vidět opravdu ochladl. A tak se musíme starat sami a hledat, kdo z nich ještě žije.

Před sebou mám pěkný katalog zářivkových, výbojkových a nouzových svítidel Modus 2014-2015.

Pro větší náhled klikněte!

Provedení katalogu

Zhruba 116 stránek těžšího barevného křídového papíru má pevnou lepenou vazbu. Katalog, kterým listuji, byl k dispozici na dílně a evidentně ho nikdo nešetřil. A vazba přesto drží.

Na druhé straně (hned za obsahem) nalezneme obrázkový přehled dodávaných typů. Následuje představení optických systémů. A pak se můžeme hluboce ponořit do typů a parametrů svítidlového ráje.


Pro větší náhled klikněte!


Standardně má každý typ jednu celou A4 kam se vejde fotografie, křivka svítivosti, obsáhlá tabulka parametrů a ikony vlastností. Dále u typu nalezneme popisy tělesa, optického systému, elektrické výstroje, aplikace, příslušenství, variant a dalších podrobnějších informací.

Co v katalogu očekávat
  • vestavná svítidla
  • přisazená mřížková svítidla
  • přisazená svítidla s krytem
  • závěsná a nástěnná svítidla
  • downlighty
  • bytová svítidla
  • průmyslová zářivková svítidla
  • průmyslová výbojková svítidla a reflektory
  • veřejné osvětlení
  • nouzové osvětlení


Legendu ikon nalezneme na předposlední straně spolu s vysvětlujícími kódy produktů Modus. Zpracování katalogu je opravdu velice pěkné. Autor detaily nešetřil. Je vidět, že si dal práci, aby katalog sloužil, nikoliv pouze rozdával.



 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933