Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: MEGAMAN: Katalog LED světelných zdrojů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.03.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

MEGAMAN: Katalog LED světelných zdrojů


MEGAMAN: Katalog LED světelných zdrojů
Světelné LED zdroje zasypávají prodejny a výrobci vyrábí vše co může mít tento polovodičový zdroj. Pak zůstává otázkou, který ten LED zdroj je ten správný a takový, který opravdu svými hodnotami splňuje vaše očekávání. Seznamte se s profesionální řadou LED světelných zdrojů, která se podle deklarace výrobce vyznačuje dlouhou životností a skvělými světelnými parametry.
Jiří Macháček, ze dne: 13.03.2014



I když si mnozí myslíme o LED zdrojích své, některé prostory a svítidla jsou pro tento druh světelného zdroje opravdu vhodná.


Co objevíme v tomto technickém sešitě
Osobně bych byl dalek pojmenováním "katalog". Ale je pravdou, že katalog může být klidně i na jediné stránce. Tedy jde o útlý katalog se 16. stranami křídového barevného papíru. Je rozdělen na tři části:


Pro větší náhled kliknout!


Jak je katalog proveden
Jak jsem se zmínil o počtu stránek, tak informace jsou tomu úměrné. Je jich tedy ještě méně. Spočítal jsem počet typů světelných zdrojů a je jich 29. Na informace je opravdu strohý. Žádný úvod, žádné vysvětlení. U každého typu světelného zdroje nalezneme svítivost, úhel vyzařování, typ patice, barevné podání světla, příkon, rozměry, váhu a objednací kód.

Jak bývá v rozsáhlých katalozích praktické uvedení typových ikon, tak v případě tohoto sešitu a množství zdrojů si autor mohl nepřehledné ikony odpustit zcela.


Pro větší náhled kliknout!



Můj závěr:
Přesto že je katalog vizitkou značky, na tomto si autor mnoho práce nedal. Pokud pominu výplň zbytečnými informacemi a hlavně překlepy (kapse místo kapsle, retofity místo retrofity) tak níže uvedená url adresa megamancz.cz prozrazuje ledacos o propagačních schopnostech.

Pro koho je katalog určen
No to je opravdu otázkou. Mnoho papíru potišteno zbytečnými klišé a to, co by mohlo být zajímavé není vysvětleno. Připadá mi to jako klasický stav, kdy zbyly v nějakém projektu finance na propagaci a některý pracovník se jal úkolu, o kterém nemá vůbec ponětí.
A snad nakonec zbývá odpovědět, proč jsem tuto recenzi dělal. Někdo musí vymezit hranice dobré a mizerné práce. Tuto tiskovinu jsem obdržel na některé z výstav zcela běžným způsobem. Autor si tedy opravdu myslí, že sběrači katalogů odnesou všechno a bez komentářů. Možná ano, možná ne ...

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.