Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Vzdělání, Akce

Semináře PŠIS Nymburk opět s aktuálním programem 2023

  • 1.06.2023
Semináře PŠIS Nymburk opět s aktuálním programem 2023
Pro většinu z nás dobře známé nymburské středisko PŠIS, aktuálně pořádá přednášky s tématy, která se za poslední rok každodenně skloňují. Letošní vlna čtyř oblastních seminářů v Nymburce, Příbrami a Havlíčkově Brodě a Litoměřicích nese tato sdělení: Nové ČSN a změny ČSN v oblasti elektro. Dobíjecí stanice pro elektromobily. Fotovoltaické elektrárny. Revize/zkoušky ručního elektrického nářadí a spotřebičů. Zkoušky elektrotechniků podle nařízení vlády č.194/2022Sb. Oč přesně jde, popisuje tento krátký vhled ...

Odborné semináře OEZ 2023

  • 5.04.2023
Odborné semináře OEZ 2023
Společnost OEZ zve na sérii školení po celé republice. Je připraven program plný užitečných informací ... které chrániče se nesmějí používat v ČR a proč? ... kam instalovat/neinstalovat obloukové ochrany AFDD a jak se testují? ... Jak pracovat s novou dokumentací kompaktních jističů? ... Jak správně nastavovat nadproudové spouště jističů a jejich odlišnosti? ... Které chrániče se nesmějí používat v ČR a proč? ... Vše objasní produktoví specialisté a proradí praktické informace pro projektování, montáž i obsluhu přístrojů. Termíny a přihlášku naleznete zde!

Vítězné týmy BSEC 2022, soutěže studentů VUT Brno

  • 17.03.2022
Vítězné týmy BSEC 2022, soutěže studentů VUT Brno
Na VUT Brno proběhla největší technická soutěž BSEC. Šlo o soutěž pro studenty VUT pořádanou brněnskou pobočku studentské organizace BEST. Soutěž pro studenty celého VUT spočívá v tom, že se studenti mohou zapojit do 3 různých kategorií. Soutěžící se mohli hlásit ze všech fakult VUT. Nejblíže byli strojaři, programátoři a studenti elektro oborů. Jaká byla výhra? Co je to BSEC? V jakých soutěžních kategoriích se zápolilo? Které týmy nakonec zvítězily? Doprovodný program soutěže a další podrobnosti sledujte zde!

Medzinárodné vedecké podujatie Energetika 2016

  • 23.06.2016
Medzinárodné vedecké podujatie Energetika 2016
V dňoch 31. mája – 2. júna 2016 sa v hoteli Hutník v Tatranských Matliaroch vo Vysokých Tatrách uskutočnilo medzinárodné vedecké podujatie „Energetika 2016“. Súbežne sa tu zišli účastníci konferencií „Energetika – Ekológia – Ekonomika 2016“ (EEE), „Riadenie v energetike 2016“ (CPS) a „Obnoviteľné zdroje energie 2016“ (OZE). Organizátormi podujatia boli Slovenská technická univerzita v Bratislave, Národné centrum pre výskum a aplikácie obnoviteľných zdrojov energie, Slovenský výbor Svetovej energetickej rady a spoločnosť VUJE.

Na velkém předváděcím dni v Olomouci se předvedlo 49 vystavovatelů

  • 2.12.2015
Na velkém předváděcím dni v Olomouci se předvedlo 49 vystavovatelů
Ve čtvrtek 8. října se v prostorách VO Elpremo konala největší elektro výstava v Olomouckém kraji. Své novinky zde prezentovalo 49 vystavovatelů z řad předních českých výrobců a dovozců elektroinstalačního materiálu. V rámci doprovodného programu se pak uskutečnily dva odborné semináře společností Sechneider Electric a Siemens. Účast na akci byla již tradičně vysoká.

SCHRACK: Jak to vypadalo na Informačních dnech 2015

  • 25.08.2015
SCHRACK: Jak to vypadalo na Informačních dnech 2015
Během dubna 2015 pořádal Schrack Technik tradiční Informační dny. Přednášky s doprovodným programem se konaly v devíti městech napříč celou Českou republikou. Na přednáškách zazněly informace z oblasti rozvaděčů podle aktuálních norem, prezentace nových funkcí online obchodu a novinek v sortimentu. Program doplnila také tombola, raut, ochutnávky koktejlů, hudba či taneční vystoupení.

ELKO EP: Tým iNELS Smart home solutions zve na konferenci SMART HOME

  • 13.08.2015
ELKO EP: Tým iNELS Smart home solutions zve na konferenci  SMART HOME
Tým iNELS Smart home solutions zve na konferenci Smart home jako standard moderního bydlení, která se uskuteční 16. září 2015 v Grandior Hotel Prague. Dozvíte se tu o nových možnostech Smart home v architektuře a designu, jak navrhnout Smart home – rady, tipy, klíčové body, technologie, i jaký je zájem potenciálních zákazníků o chytré bydlení. Získáte inspiraci z realizací architektů a projektantů v oblasti smart home, dozvíte se o nových vývojových trendech tohoto odvětví. A zúčastníte se virtuální prohlídky reálným chytrým domem.

ELKO EP: Den otevřených dveří nabídne prohlídku budovy od výroby až po kanceláře

  • 15.06.2015
ELKO EP: Den otevřených dveří nabídne prohlídku budovy od výroby až po kanceláře
V zahradách holešovského zámku se dne 19. června 2015 rozezní akordy rodinného hudebního festivalu Holešovská regata. Tomáš Klus, Mig 21, Chinaski, David Koller s kapelou, Ivan Mládek a Banjo Band, Mňága a Žďorp, Gipsy.cz nebo ELKO Band jsou hlavní hudební lákadla pátého ročníku. Společnost ELKO EP je již tradičně hlavním partnerem a v rámci tohoto festivalu, u příležitosti setkání partnerů společnosti, se uskuteční v areálu firmy, v Holešově-Všetulích, v sobotu 20. června 2015 od 9 do 11 hodin pořádaný Den otevřených dveří společnosti ELKO EP.

BVV zve na seminář "Jak se připravit na veletrh"

  • 12.06.2015
BVV zve na seminář "Jak se připravit na veletrh"
Je pro vás zajištění účasti vaší firmy na veletrhu neznámou premiérou? Potřebujete si po roce osvěžit základní principy pro přípravu zajímavé a poutavé výstavní expozice? Chcete mít jistotu, že jste na nic při přípravě účasti na veletrhu nezapomněli? Úsek realizace expozic a servisu Veletrhy Brno pro vás připravil seminář, který vás provede procesem přípravy účasti na veletrhu. Uskuteční se již 22. června v prostorách pavilonu A3 na Výstavišti v Brně.

SCHRACK: Informační dny 2015 začnou prvního dubna

  • 23.03.2015
SCHRACK: Informační dny 2015 začnou prvního dubna
Společnost Schrack Technik zve na Informační dny 2015. Turné po devíti městech České republiky odstartuje 1. dubna v Praze, následovat budou Ústí nad Labem, Liberec a další krajská města. Hlavním tématem letošních Infodnů budou rozvaděče podle aktuálních technických norem. Na účastníky ale čekají i novinky softwarové podpory projektantů, řešení z oblasti světelné techniky BLUE LINE a v každém městě speciální doprovodný program.

50. konference elektrotechniků se uskuteční v březnu v Olomouci a Ostravě

  • 23.02.2015
50. konference elektrotechniků se uskuteční v březnu v Olomouci a Ostravě
Konference elektrotechniků se v tomto roce uskuteční již po padesáté. Výroční akce proběhne ve dvou termínech v Olomouci a v Ostravě. Olomoucká konference se koná 9. března v NH Hotels Olomouc Congress pod taktovkou vzdělávacího a zkušebního centra Solid Team. Ostravskou konferenci pořádá o den později v Domě kultury AKORD František Grossmann a firma Elprom. Na konferenci zazní novinky o oblasti elektrotechniky a tradičně na ní promluví odborníci, jako je Karel Dvořáček, Michal Kříž nebo Jiří Hemerka.

Fotovoltaické Fórum a Energetická konference 2014

  • 20.11.2014
Fotovoltaické Fórum a Energetická konference 2014
Výroba jako součet potřeby akumulace energie a současné spotřeby? To je hlavní společné téma 7. ročníku Fotovoltaického Fóra a 4. ročníku Energetické konference, které se uskuteční ve čtvrtek 27. listopadu v Plzni. Na konferenci vystoupí významní představitelé státní sféry v čele s místopředsedou Energetického regulačního úřadu Martinem Laštůvkou, zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu ČR či Ministerstva životního prostředí ČR. Podrobnosti se dozvíte v tomto článku.

V Olomouci se uskuteční 49. konference elektrotechniků

  • 3.11.2014
V Olomouci se uskuteční 49. konference elektrotechniků
V pondělí 10. listopadu se v Olomouci uskuteční již 49. konference elektrotechniků. Konference je tradičně určena pro revizní techniky, projektanty, podnikatele a pracovníky v oboru elektro. Zazní na ní příspěvky na témata jako: nedostatky zjištěné při kontrole bioplynových stanic, požadavky na VTZ elektro dozorovaná Státní báňskou správou nebo elektroinstalace nově dle ČSN 33 2130 ed.3. Ti, kteří se konference nemohou zúčastnit 10. listopadu, se mohou přihlásit na konferenci s obdobným programem v Ostravě 11. listopadu. Podrobnosti se dozvíte v tomto článku.

V Praze se uskuteční První Forum ČR o technice KNX

  • 18.09.2014
V Praze se uskuteční První Forum ČR o technice KNX
Ve středu 24. září 2014 se v Praze uskuteční První Forum České republiky o technice KNX a jejím využití pro řízení domů a budov. Na Foru vystoupí zástupci členských společností KNX Asociace - ABB, Schneider Electric, Siemens a Wago s příspěvky o KNX přístrojích a jejich funkcích. Certifikační školicí středisko KNX na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně na Foru představí certifikační KNX školení. Součástí programu bude i široká diskuse. Účast na Foru je možná po předchozí registraci a je bezplatná.

SRVO: Podzimní odborný technický seminář

  • 24.10.2012
SRVO: Podzimní odborný technický seminář
Letošní podzimní seminář Společnosti pro rozvoj veřejného osvětlení je naplánován na 15. a 16. listopad. Pořadatelé jej tentokrát umístili do polského města Tychy. Město Tychy leží v Polsku cca 65km od českých hranic (Bohumín). Součástí semináře bude exkurze do výrobních závodů ROSA. Firma ROSA se zabývá výrobou hliníkových a poplastovaných stylových stožárů, výrobou svítidel LED i výbojkových silničních a parkových svítidel ...
FIREMNÍ TIPY
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933