Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

MEDVED: Automatické záložní zdroje vás nezradí v žádné situaci


Document Actions
MEDVED: Automatické záložní zdroje vás nezradí v žádné situaci
Při koupi elektrocentrály jako automatického záložního zdroje (ATS) potřebujete hlavně to, aby vás přístroj v době výpadku proudu nezradil. Český výrobce elektrocentrál MEDVED pro to udělal maximum a představil světu řadu ATS, které jsou připravené ke startu za každých okolností.
Komerční sdělení, ze dne: 16.05.2016
reklama


Jednofázové i třífázové přístroje
Jako většina výrobců, i MEDVED svoje záložní zdroje nabízí v jednofázovém a třífázovém provedení.

Jednofázové elektrocentrály s označením Arctos využijete pro připojení přímo do jednofázových okruhů a rozvaděčů a pro napájení běžných spotřebičů – drobného nářadí, domácích spotřebičů, elektroniky, počítačů atp. Třífázové elektrocentrály nesou název Grizzli a budete je potřebovat k napájení větších sítí s napojením do rozvaděčů s více okruhy. Jsou vhodné pro napájení spotřebičů s třífázovým elektromotorem.

Pokud si pořizujete třífázovou elektrocentrálu a budete s ní napájet i jednofázové přístroje, myslete na dostatečnou výkonovou rezervu – jednofázové přístroje nejsou schopné odebírat proud ze všech tří fází a nevyužijí tak plný potenciál elektrocentrály.


Všechny záložní zdroje MEDVED se v každém případě pyšní regulací napětí AVR pro napájení citlivějších přístrojů, jsou osazeny spolehlivými profesionálními motory HONDA nebo Vanguard a kvalitními alternátory LINZ. Navíc je lze vybavit patentovanými katalyzátory – to pokud je okolí záložního generátoru citlivé na čistotu ovzduší.

AT 207: automatická jednotka, která řídí svět
Všechny záložní zdroje MEDVED mají ve svém srdci novou automatickou jednotku AT 207 – a právě ta je zodpovědná za to, že jsou ATS připravené k provozu za každých okolností.

AT 207 totiž neustále hlídá rozvodnou síť – jakmile zjistí náhlý výpadek a ověří ho, okamžitě elektrocentrálu spustí. Aby měla jistotu, že přístroj bude za každých okolností připraven, provádí pravidelné profilaktické starty pro zjištění připravenosti systému. V době výpadku proudu vás tak MEDVED nikdy nezradí – byl totiž už předtím nespočetněkrát otestován.


Samotná jednotka AT 207 je díky tepelnému čidlu sytiče a elektronickému řízení maximálně spolehlivá, díky indikaci motohodin, napětí a proudu vám navíc při chodu poskytuje důležité informace. Příjemné je i to, že jednotku můžete nastartovat a obsluhovat i vzdáleně pomocí chytrého telefonu.

Obsluha i servis už nemůžou být jednodušší
Záložní zdroje MEDVED seženete jako ready-made balíčky. Nemusíte nic kompletovat, stačí je zapojit a máte hotovo. Když si je navíc pořídíte u autorizovaného prodejce, dostanete záruku 24 měsíců i školení, jak se stroji pracovat.


Výhodou MEDVEDA je také snadná dostupnost náhradních dílů a operativní možnost výroby atypů – např. specifických parametrů nebo rozměrů do zástaveb servisních automobilů.

Sečteno a podtrženo – MEDVED jako záložní zdroj u firem, rodinných domů, obecních úřadů, nemocnic nebo třeba výtahových systémů nemá v tuzemsku konkurenci.

Zdroj obrázků:
elektrocentraly-medved.sk
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933