Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Máte v revizní zprávě opravdu platné a originální razítko?


Document Actions
Máte v revizní zprávě opravdu platné a originální razítko?
V současnosti se razítkem ohání kde kdo. Jste si ale jistí, že v dnešní době plné moderních skenovacích a kopírovacích zařízení máte v revizní zprávě razítko, které je opravdu platné a originální? Jak se zachovat při podezření, že kulatá věc na papíře je falzifikát? Jak moc vás může neplatná revizní zpráva poškodit? A může vůbec poškodit revizního technika podvodníka? Poznali byste falešné revizní razítko? Zeptali jsme se několika odborníků, kteří přichází s revizními zprávami do styku …
Pavlína Červená, ze dne: 22.05.2010
reklama

Poznali byste falešné revizní razítko?

Jan Franěk
Nejsem si úplně jistý. Asi by bylo dobré mít kompletní seznam revizních techniků. Něco takového funguje na bývalém ITI, ale je to spíš dobrovolné, že se tam člověk může zaregistrovat. Ale nejsem si jistý, zda to opravdu poznat jde. Některá do očí bijící ano, některá dobře zfalšovaná určitě ne.

Radek Červený
Tak záleží, co je to falešné razítko. Může to být naskenované nebo okopírované nebo razítko, které je pravé, ale má propadlé zkoušky. U skenovaných razítek pak záleží na kvalitě strojů, na kterých je to dělané. Poznat se to může a nemusí. Problém s falešným razítkem jsem nikdy nemusel řešit, ale informace bych hledal na stránkách Technické inspekce ČR, čekal bych, že budou mít nějakou databázi revizních techniků, kteří mají platné oprávnění.

Aleš Dudek
Na první pohled pouze podle roku vydání toho razítka. Pokud je starší 5 let, tak je neaktuální, pokud je aktuální, tak jedině ověřit na TIČR. A pokud není žalobce, není soudce. Pokud to neohlásím, tak na to nikdo nepřijde.

Zdeněk Pikhart
P.Č. - Má laik šanci poznat falešné revizní razítko?
Z.P. - Laik na první pohled nemá šanci poznat falešné revizní razítko, protože ten kdo si ho nechá vyrobit, tak samozřejmě někde viděl originál razítko. A ani to není tak, že by si někdo falešné razítko vyrobil, ale to jsou propadlá stará razítka, která už nemají obnovenou činnost. Dá se to poznat podle roku, který je tam uvedený. Lze to zkontrolovat telefonicky nebo mailem na organizaci TIČR.

Pavel Horský
Myslím si, že na první pohled to poznat nejde. Udělat v dnešní době kopii razítka není problém. Já bych si to nechal ověřit na Technické inspekci. Oni vydávají osvědčení a ti by měli vědět, kdo má platné oprávnění. V každém případě je pak zákazník chudák.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 15)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933